Εικόνες σοκ στον Βόλο: «Έσκασε» ο δρόμος – Βγήκε ο αγωγός έξω (video)

Ο εφιάλτης επέστρεψε στον Βόλο. Εκατοντάδες απεγκλωβισμοί πολιτών και οικογένειες με μικρά παιδιά σε ταράτσες εξαιτίας της κακοκαιρίας «Elias».

Σε ισχύ βρίσκεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη του Βόλου, λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Νέο μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής υπενθυμίζοντάς τους ότι εξακολουθεί να απαγορεύεται η κυκλοφορία στην πόλη του Βόλου, με εντολή της ελληνικής αστυνομίας. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε ισχύ

η απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη του Βόλου με εντολή της ΕΛΑΣ λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Ασύλληπτες είναι οι εικόνες που έρχονται από την κακοκαιρία στον Βόλο:

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στον Βόλο, καθώς μόνο στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, χρειάστηκε να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία 153 άτομα, ενώ συνολικά 257 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία από την περιοχή της Μαγνησίας.Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει λάβει 420 κλήσεις μόνο για την πόλη του Βόλου. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, από δύο χωριά στον θεσσαλικό κάμπο, το Αχίλλειο και το Αρμένι χρειάστηκε να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία συνολικά 79 άτομα, (19 και 60), χωρίς να κινδυνεύσει κάποιος, ωστόσο λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού κρίθηκε απαραίτητο να απομακρυνθούν.Η μεταφορά των ατόμων έγινε με λεωφορεία του δήμου ενώ στο σημείο βρέθηκε και η Πυροσβεστική ώστε να επέμβει σε περίπτωση που χρειαζόταν. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι δύο αυτές περιοχές είχαν πληγεί και από την κακοκαιρία «Daniel» και παρότι είχε γίνει άντληση υδάτων δεν είχε δοθεί εντολή να επιστρέψουν οι κάτοικοι σε αυτά, λόγω του γεγονότος ότι βρίσκονται πολύ κοντά στη Λίμνη Κάρλα.

Όπως μεταδίδει ΕΡΤ, στην Αγριά, δεν υπάρχουν δρόμοι, η βροχόπτωση έχει καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά της ενώ οι τόνοι λάσπης έχουν σκεπάσει εκατοντάδες αυτοκίνητα.

Δύσκολες ώρες από τη νέα κακοκαιρία: Αγνώριστος ο Βόλος – 112 για απαγόρευση της κυκλοφορίας σε τέσσερις περιοχές της Β. Εύβοιας

Στιγμιότυπο από την καταστροφή στην Αγριά Βόλου, πηγή ΕΡΤ

Και οι τρεις δρόμοι της περιοχής είναι θαμμένοι κάτω από τόνους φερτών υλικών και λάσπης και η περιοχή είναι αγνώριστη.

Οι κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι και δεν μπορούν να φύγουν από το σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο μετά τις 06:00 άρχισε πάλι να βρέχει, γεγονός που δυσχέραινε την κατάσταση αφού υπήρχε η ελπίδα πως θα ξεκινήσει η άντληση των υδάτων με ο πρώτο φως της ημέρας.

Βόλος τώρα. pic.twitter.com/wDgLjApBFp

— Voula_L (@paraskevi_l) September 27, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα