Δασκαλάκης στη δίκη Πισπιρίγκου: «Είμαι πλέον 100% σίγουρος – Κίνητρο για τη δολοφονία των παιδιών η εμμονή της μαζί μου»

Με την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, πρώην πλέον συζύγου της Ρούλας Πισπιρίγκου, συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας, η δίκη της για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών τους, Μαλένας και Ίριδας.

Μετά την πρωτόδικη καταδίκη της σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης του ζευγαριού, Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου δικάζεται πλέον ως κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος και των δύο μικρότερων κοριτσιών. Η ίδια αρνείται ότι είναι δράστιδα τριπλής

δολοφονίας και μάλιστα σε βάρος των ίδιων της των παιδιών.

Εξεταζόμενος σήμερα στη δεύτερη δίκη ο Μάνος Δασκαλάκης υποστήριξε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε εμμονή μαζί του και αυτό ήταν το κίνητρό της για να κάνει κακό στα παιδιά της.

Υπεράσπιση: Την κατηγορία για ποιο λόγο την υποστηρίζετε;

Μάρτυρας: Αρχικά είδα μια ιατροδικαστή να έχει αλλάξει τις καταθέσεις της τέσσερις φορές κι έναν Καρακούκη – Καλόγρια να είναι κάθετοι για το συνέβη. Τώρα είμαι πλέον 100% σίγουρος για ποιο λόγο υποστηρίζω την κατηγορία. Ειδικά μετά την απολογία στο δικαστήριο», τόνισε ο Μάνος Δασκαλάκης εξεταζόμενος από την υπεράσπιση της κατηγορούμενης.

Υπεράσπιση: Ποιο θεωρείτε ως κίνητρο;

Μάρτυρας: Την εμμονή της

Υπεράσπιση : Είχε εμμονή μαζί σας, αλλά απίστησε με άλλον άντρα;

Μάρτυρας: Για να ζηλέψω το έκανε.

Αναφερόμενος μάλιστα στο πένθος της κατηγορούμενης για τη Μαλένα, ο μάρτυρας είπε:

«Η κατηγορούμενη έκλαιγε συνέχεια μέσα στο σπίτι, είχε έντονα ξεσπάσματα. Αυτό κράτησε 4-5 μήνες».

Σε ερωτήσεις που δέχτηκε από την έδρα του δικαστηρίου και συγκεκριμένα για το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια της έξι μηνών Ίριδας, ο Μάνος Δασκαλάκης είπε :

«Το πανάκι βρέθηκε κοντά στο τρίτο με τέταρτο κάγκελο όπως είναι στη φωτογραφία και η μύτη από το πανάκι προεξείχε πάνω από το στρώμα. Ρωτήσαμε την ιατροδικαστή και μας είπε για το αίμα στο πανάκι ότι ήταν από το βλεννογόνο είπε ότι ήταν από το πνευμονικό οίδημα» .

Τι είπε η αδερφή της Πισπιρίγκου

Αδερφή Ρούλας: «ήταν άψογη μητέρα»

Από την πλευρά της, η Δημήτρα Πισπιρίγκου, αδελφή της κατηγορούμενης, απαντώντας κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της σε ερώτηση για το πως ήταν η κατηγορούμενη ως μητέρα, είπε :

«Ήταν απόλυτα φυσιολογική, υπερπροστατευτική, ήταν άψογη»

Πρόεδρος: Πως ήταν εγκυμοσύνη στη Μαλένα;

Μάρτυρας: Πολύ καλή.

Μάλιστα η μάρτυρας ανέφερε πως η Μαλένα ήταν το αγαπημένο «παιδί» της αδελφή της, την φώναζε «μαχήτρια» .

Αναφερόμενη στην ασθένεια της Μαλένας , η Δήμητρα Πισπιρίγκου, υποστήριξε:

«Η Ρούλα ήταν χάλια. Μιλούσαμε με μία κοπέλα που είχε και το είχε περάσει και μας είχε πει να μην αγχωνόμαστε».

Η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου περιέγραψε πως η Ρούλα Πισπίριγκου, μαζί με τον Μάνο Δασκαλάκη και τη μικρή Μαλένα, ανέβηκαν στην Αθήνα προκειμένου να νοσηλευτεί το παιδί.

Περιέγραψε στη συνέχεια και την επίσκεψη της στο νοσοκομείο και είπε πως η μικρή ήταν «καλά».

Μάρτυρας: «Πήγα μέσα, έκατσα, πείραζα την Μαλένα, ήταν καλά. Η Μαλένα δεν έλεγε το σ, έχω τραβήξει ένα βίντεο, το βλέπω συνέχεια, που της λέω στείλε μου, ένα φιλάκι και μου λέει σου έστειλα ένα «μικουλι», η Μαλένα είχε τρομερή αδυναμία στη μαμά μου και τη Ρούλα» .

Πρόεδρος : Σας είπε η αδελφή σας ή ο κ. Δασκαλάκης πόσο θα μείνει στο νοσοκομείο;

Μάρτυρας : Δύο μήνες μέσα. Μετά θα πηγαινοερχόταν για κάποιο διάστημα, μπορεί για ένα χρόνο ανά δέκα ημέρες, της είχαν πει πως αυτό το πήγαινε-έλα θα κρατήσει πέντε χρόνια. Της είχαν πει ότι μάλλον από Οκτώβριο θα ξεκινήσει το σχολείο. Ήδη δεν είχαν αρκετά χρήματα. Δεν υπήρχε κάποιος να τους βοηθήσει.

Πρόεδρος : Συζητήσατε με κατηγορούμενη τι μέλλει γενέσθαι;

Μάρτυρας : Η μαμά μου νομίζω συζήτησε

Μιλώντας στη συνέχεια για το θάνατο του παιδιού η Δήμητρα Πισπιρίγκου περιέγραψε πως πληροφορήθηκε το θάνατο της Μαλένας στις 13 Απριλίου από την αδελφή της και στην αρχή δεν κατάλαβε τι είχε συμβεί.

Μάρτυρας: «Με παίρνει τηλέφωνο η Ρούλα και μου λέει ότι το παιδί έφυγε και της λέω “πήγαινε πιάστο”. Δεν κατάλαβα. Έκλαιγε. Μου λέει το παιδί έφυγε. Μου είπε πήγαινε στο θείο, πήγα και είχε πέσει κάτω και έκλαιγε. Μου είπε ότι η Μαλένα έπαθε ανακοπή. Μου κόπηκαν τα πόδια… είχε χάσει το παιδί της, ήταν το αγαπημένο της, της είχε τεράστια αδυναμία…ήταν όλη ημέρα με τα ρούχα της Μαλένας αγκαλιά. Η Τζωρτζίνα ήταν στην μαμά του Μάνου”».

Πρόεδρος : «Πως βιώνει ο καθένας αυτό το τραγικό γεγονός; »

Μάρτυρας : «Έχω την εικόνα της Ρούλας στον καναπέ με μαζεμένα τα γόνατα και να πηγαίνει μπρος – πίσω και να λέει όλη την ώρα, η Μαλένα θα έκανε τώρα αυτό… Ήμουν μπροστά, της έλεγε ο Μάνος «έλα σήκω» και αισθάνθηκα άσχημα. Τον ρώτησα γιατί το έκανε αυτό και μου έλεγε γιατί έκλαιγε μπροστά στο παιδί. Είχε πάει σε ψυχολόγο 2-3 φορές, φαινόταν ελάχιστα καλύτερα. Μετά από λίγο της είπε η Τζωρτζίνα «βγάλε τα μαύρα, γίνε και εσύ δυνατή και θα προχωρήσουμε». Άρχισε να συνέρχεται αλλά όχι να ξεχνάει την Μαλένα ποτέ».

Πρόεδρος : «Υπάρχει κάποια επικοινωνία του κ. Δασκαλάκη, της αδελφή σας, για την αιτία θανάτου Μαλένας με γιατρούς;»

Μάρτυρας : «Θυμάμαι ότι όταν βγήκε η ιατροδικαστική, ήρθε σε επικοινωνία με την κυρία Μπάκα και της είχε πει ότι εδώ γράφει ηπατική ανεπάρκεια θα σας κυνηγήσω. Έγινε επικοινωνία για να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Μετά έμαθα ότι μπήκε πραγματογνώμονας ο κύριος Τσαντίρης. Έλεγαν πως δεν ήξεραν τι είχε συμβεί».

Αναφερόμενη στην Ίριδα, και με κλάματα στα μάτια, η μάρτυρας είπε:

«Η Τζωρτζίνα ξεκίνησε να ζητάει αδελφάκι. Στην αρχή η Ρούλα ήταν αρνητική αλλά το σκέφτηκε και ήθελε και αυτή. Ο Μάνος ήταν κάθετος πως δεν θέλω άλλο παιδί. Μετά από λίγο καιρό ο ψυχολόγος του σχολείου είπε πως το παιδί συνεχίζει να έχει επιθυμία και τότε άλλαξε και ο Μάνος. Παραμονή Πρωτοχρονιάς μου είπε πως είναι έγκυος. Έκανα σαν μωρό παιδί. Της είπα πως θα το βαπτίσω εγώ δεν υπάρχει περίπτωση».

Ειδήσεις σήμερα:

Άγιοι Ανάργυροι: «Θέλω να είσαι δυνατός και γερός…» – Το συγκλονιστικό μήνυμα του πατέρα της Κυριακής στον παιδικό της έρωτα (Video)

Παναγιωταρέα: Ακατανόητη επίθεση στον Κασσελάκη – «Διαφήμιση του τίποτε»

Νάσος Παπαργυρόπουλος: Αποκάλυψε το άγνωστο παρασκήνιο της συνάντησης με Κασσελάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα