Άσαντ: «Η χώρα είναι ικανή να αντιμετωπίσει κάθε εξωτερική απειλή»

Αυστηρό μήνυμα προς την πλευρά των ΗΠΑ, μετά και τις δηλώσεις Ομπάμα έστειλε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ. Όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με ιρανούς αξιωματούχους η Συρία είναι ικανή να αντιμετωπίσει κάθε εξωτερική απειλή.

«Οι αμερικανικές απειλές για επίθεση κατά της Συρίας δε θα απομακρύνουν τη Συρία από τις αρχές της ή από τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας, την οποία υποστηρίζουν ορισμένες χώρες της περιοχής και της Δύσης, κυρίως οι ΗΠΑ», τόνισε ο Άσαντ.

Λίγο

πριν ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φαϊσάλ Μοκτάντ επιτέθηκε κατά του προέδρου Ομπάμα, όπως επίσης και κατά της γαλλικής κυβέρνησης.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα ήταν φανερά διστακτικός, απογοητευμένος και σε σύγχυση κατά τη χθεσινή ομιλία του. Κανένας δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια αδικαιολόγητη επίθεση» ανέφερε και συμπλήρωσε

«οι γάλλοι πολιτικοί παραπλάνησαν το γαλλικό λαό και συμπεριφέρθηκαν με ανεύθυνο τρόπο. Παραποίησαν τα γεγονότα και υποστηρίζουν οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα».

Την ίδια ώρα η συριακή αντιπολίτευση καλεί τα μέλη του Κογκρέσου να κάνουν τη σωστή επιλογή και να επιτρέψουν μια επίθεση κατά της Συρίας.

«Δικτατορίες όπως το Ιράν και Βόρεια Κορέα παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή με ποιον τρόπο θα αντιδράσει ο ελεύθερος κόσμος στη χρήση χημικών όπλων εναντίον του συριακού λαού από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ. Εάν δεν υπάρξει απάντηση σε μια τέτοια παραβίαση των διεθνών κανόνων, οι δικτάτορες όλου του κόσμου θα ενθαρρυνθούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Άσαντ», τονίζει στην ανακοίνωσή της η συριακή αντιπολίτευση.

«Η απάθεια της διεθνούς κοινότητας τους τελευταίους τριάντα μήνες επέτρεψε στο καθεστώς να φθάσει στο σημείο να σκεφτεί ότι μπορεί να κάνει χρήση χημικών όπλων χωρίς να τιμωρηθεί. Αυτό δείχνει ότι δεν πιστεύει σε μια πολιτική λύση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα