«Από τον Άννα στον Καϊάφα για τη Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας»

Στην ανακοίνωση αναφέρει: «Κι ενώ τις αμέσως προηγούμενες ημέρες υπήρξαν αισιόδοξα δημοσιεύματα και ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για καθησυχαστική τηλεφωνική επικοινωνία στις 13-11-2023 με τους αρμόδιους στο υπουργείο Πολιτισμού σύμφωνα με την οποία «η απόφαση για την εξαίρεση της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας βρίσκεται στο Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο και θα τη δημοσιεύσει σύντομα», ότι «το Υπουργείο Πολιτισμού μελετά το θέμα της αναπλήρωσης των μαθημάτων και θα υπάρξει και γι’ αυτό απόφαση», καθώς και η υπενθύμιση ότι «ο υφυπουργός Πολιτισμού

κ. Δήμας έχει ενημερώσει τηλεφωνικά τον Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ κ. Βάη ότι θα εξισωθεί το ωρομίσθιο των καθηγητών της σχολής, με αυτό του Εθνικού Θεάτρου και του ΚΘΒΕ», έρχεται το υπουργείο Οικονομικών να τα διαψεύσει όλα αυτά.

Σε απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσαν δεκατέσσερεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του Βουλευτή Αχαΐας και Τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Παναγιωτόπουλου, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναιρεί τα παραπάνω, αφού τα αναφερόμενα στην απάντηση δεν προκύπτει καμιά αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης και πρόνοια για ρύθμιση σχετικά με το μισθολόγιο των καθηγητών στη σχολή. Επομένως, στην κυβέρνηση είτε «μη γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί ἡ δεξιά» είτε εμπαίζουν τους σπουδαστές του ΔΗΠΕΘΕ, τις οικογένειές τους, τους καθηγητές της Δραματικής Σχολής, τον πολιτιστικό οργανισμό και όλη την κοινωνία της Πάτρας και της Αχαΐας.

Η κοροϊδία πρέπει να τελειώσει τώρα. Το ΥΠΠΟ, το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση και όχι να μεταφέρουν την υπόθεση «από τον Άννα στον Καϊάφα»…».

Keywords
Τυχαία Θέματα