Απίστευτες εικόνες από πολίτες στα social media: Ολονύχτια καταγραφή της καταστροφής

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες στην πυρκαγιά της Πεντέλης, που καίει από το απόγευμα της Τρίτης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς οι εστίες είναι πολλές και σε όλη την περίμετρο της πυρκαγιάς, ενώ οι άνεμοι παραμένουν αρκετά ισχυροί.

Το πύρινο μέτωπο με τη βοήθεια του αέρα, που δεν έχει κοπάσει, κινείται απειλητικά προς την Ανθούσα. Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν και στη Παλαιά Πεντέλη και στην Καλλιθέα Πεντέλης, όπου φαίνεται να υπάρχουν ζημιές σε σπίτια.

Οι πολίτες αναρτούν δεκάδες αγωνιώδη βίντεο και φωτογραφίες, σε μια προσπάθεια

να ενημερώσουν συγγενείς, φίλους και γείτονες για τα μέτωπα της πυρκαγιάς και για την ανάγκη εκκένωσης των περιοχών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή:

Ακολουθούν ενδεικτικές αναρτήσεις:

At neighborhood now towards
Geraka #Athens suburbs #Γερακα#Βριλισσια#Greece pic.twitter.com/H7d8WOR3bt

— Christina Themelis (@tinathemelis) July 20, 2022

It’s almost dark and fire has grown a lot from this view from Agia Paraskevi in last half hour. #Πυρκαγια #Pendeli #greecefire #Greece #fire #wildfire #athens pic.twitter.com/CdGDOBPIYf

— Rachelle Galloway-Popotas (@owlinatree) July 19, 2022

#πυρκαγια #wildfire spreading fast near #Greece’s capital of #Athens. The #fire crossed through villages. #fires @CGTNEurope #φωτια #φωτια_τωρα pic.twitter.com/olYw1gaG1i

— Evangelo Sipsas (@EvangeloSipsas) July 19, 2022

Για να καταλάβετε πόσο έχει κατέβει, αυτό είναι το στενό που οδηγεί από τον Γέρακα στη Μαραθώνος και την Παλλήνη. Το βίντεο μάλιστα το δείχνει πολύ πιο ήπιο. Ώρα 04.00.
9/#πυρκαγια #φωτια #Πεντελη #Ντραφι #Γερακας pic.twitter.com/DRiMve7mJI

— Agisilaos✊

Keywords
Τυχαία Θέματα