Αλλιώς τα λέει ο Σόιμπλε

Νέα συνέντευξη του γερμανού υπουργού Οικονομικών έρχεται να προκαλέσει αναστάτωση στη Λευκωσία, την στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη οι κρίσιμες διαβουλεύσεις για το θέμα των τραπεζών.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρει στη συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα Κυριακή στην εφημερίδα Welt am Sonntag, ότι η πρόταση της Γερμανίας ήταν να επωμιστούν τις ζημιές των τραπεζών

οι μέτοχοί τους, πράγμα το οποίο, όπως εξηγεί δεν ήθελαν ούτε να ακούσουν οι Κύπριοι αξιωματούχοι.

«Οι Κύπριοι αξιωματούχοι θα έπρεπε να πουν την αλήθεια στους πολίτες τους. Η πρότασή μας δεν ήταν ποτέ να εμπλακούν οι καταθέτες. Η γερμανική θέση ήταν η ίδια με αυτή του ΔΝΤ: εάν οι δύο κυριότερες τράπεζες δεν έχουν πλέον ένα βιώσιμο μοντέλο, τις ζημίες θα έπρεπε να τις επωμιστούν οι μέτοχοί τους. Αλλά οι Κύπριοι αξιωματούχοι δεν ήθελαν ούτε να το ακούσουν», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ο γερμανός υπουργός, προειδοποιεί εκ νέου την Κύπρο ότι η παραμονή της στην ευρωζώνη εξαρτάται από το σχέδιο διάσωσης της οικονομίας της, το οποίο διαπραγματεύεται με την τρόικα, ενώ εκφράζει αμφιβολίες για το κατά πόσον η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποδεχθεί να προσφέρει οικονομική βοήθεια στη μεγαλόνησο.

Keywords
Τυχαία Θέματα