Ακροδεξιό παραλήρημα από τον κυβερνήτη του Τέξας – Τον καταδίκασε το Ανώτατο Δικαστήριο

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάνθηκε αυτή την εβδομάδα εναντίον του κυβερνήτη του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, ο οποίος έχει τοποθετήσει συρματόπλεγμα κατά μήκος χιλιομέτρων στα σύνορα με το Μεξικό σε μία προσπάθεια να εμποδίσει τις άνευ προηγουμένου μεταναστευτικές ροές.

Το τελευταίο διάστημα η προσοχή επικεντρώνεται σε ένα σημείο των συνόρων σε ένα μικρό τμήμα του ποταμού Ρίο Γκράντε που έχει γίνει ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία για τους μετανάστες που περνούν παράνομα από το Μεξικό.

Μόνο τον Δεκέμβριο

ένα ρεκόρ 300.000 και ξεσπιτωμένων ανθρώπων πέρασε τα σύνορα. Σημειώνεται πως υπολογίζεται ότι 3,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς χαρτιά, από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν το 2021.

Την ίδια ώρα ωστόσο, ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης έχει υποσχεθεί να προσθέσει περισσότερα συρματοπλέγματα για να πατάξει αυτό που αποκαλεί εισβολή. Αντίστοιχα ο ίδιος αλλά και η Δικαιοσύνη του Τέξας, με μια πρωτοφανή ακροδεξιάς έμπνευσης απόφαση, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και αρνήθηκαν σε αξιωματούχους της ομοσπονδιακής συνοριοφυλακής να βρεθούν στα σύνορα επικαλούμενη το δικαίωμα του Τέξας να «αυτοπροστατευτεί από τις μεταναστευτικές ροές».

Οι εξελίξεις αυτές ωστόσο και η συνεπακόλουθη πολιτική αντιπαράθεση έχουν επιφέρει έναν μίνι διχασμό στις ΗΠΑ. με άλλους Ρεπουμπλικανούς κυβερνήτες να στηρίζουν ανοιχτά τον ομόλογό τους στο Τέξας και άλλους να τον κατακεραυνώνουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα