«Αίσιος ο δεξιός, απαίσιος ο αριστερός» – Τάδε έφη, Άδωνις…επικαλούμενος λεξικά και αρχαίους οιωνούς (!) (Video)

Σε νέο παραλήρημα επιδόθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης φροντίζοντας με το γνωστό του ταλέντο…στη ρητορική άλλων δεκαετιών, να φτάσει στα όριά του το κοντέρ της δεξιόστροφης γραφικότητας καθώς κοντοζυγώνει η ώρα της κάλπης.

Διαβάστε περισσότερα: Βίντεο: Η (πολύ) αμήχανη στιγμή που ο Άδωνις πάει στη λαϊκή και παίζουν το Bella Ciao

Ειδικότερα, κινούμενος σε γνώριμα «νερά», όσον αφορά τις συγκρίσεις μεταξύ δεξιών και αριστερών, ο Άδωνις φρόντισε να ενημερώσει το ακροατήριό του στην εκδήλωση για την απονομή των Fund

Managers Awards 2022 για το γεγονός πως οι αριστεροί «δεν είναι για πράγματα της προκοπής», προτού προχωρήσει σε ανάλυση των επιθέτων «δεξιός» και «αριστερός», επικαλούμενος… λεξικά!

«Αν πάτε στη λέξη δεξιός, κάνε το πείραμα να το δεις, δεξιός, αλλά μεταφορικά, ο ευοίωνος, ο εργατικός, ο ιδιοφυής, ο αποτελεσματικός. Αριστερός, μεταφορικά, ο άχρηστος, ο ανεπρόκοπος, ο γρουσούζης… αυτό σημαίνει στα ελληνικά δεξιός και αριστερός! Είχε να κάνει φυσικά στην αρχαιότητα με το από πού έρχονταν τα πουλιά… αυτή είναι η πραγματικότητα για το αν ο οιωνός ήταν αίσιος ή απαίσιος. Αίσιος ο δεξιός, απαίσιος ο αριστερός». Τάδε έφη, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στη συνέχεια δε, ανέδειξε ως κύριο στοιχείο τη μάχη ενάντια στην «ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς». «Για να πολεμήσουμε την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, πρέπει να έχουμε περισσότερα τέτοια βραβεία. Και πρέπει να προσπαθούμε περισσότερο να εξηγήσουμε στον κόσμο πώς λειτουργεί ο καπιταλισμός», σημείωσε.

Νωρίτερα, ανέλυσε στο ιδιαίτερα φιλικό για τις απόψεις του, αποτελούμενο από «γαλάζια» στελέχη και βουλευτές ακροατήριο, τη σημασία που είχε η κατανόηση της ανάγκης για την επιβολή μνημονίων. «Η Ελλάδα πάσχει από έναν τεράστιο οικονομικό αναλφαβητισμό. Οι βασικότερες έννοιες της οικονομίας στον ευρύ πληθυσμό είναι σχεδόν παντελώς άγνωστες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να συλλάβουν και να αντιληφθούν με ευκρίνεια για ποιο λόγο τα μνημόνια ήταν υποχρεωτικά. Εδώ έξω καιγόταν η Αθήνα όταν ψηφίζαμε το PSI, για ποιο λόγο; Διότι αν εξηγούσες στους έλληνες τι ακριβώς είναι το PSI δεν καταλάβαιναν τι είναι, δεν καταλάβαιναν τι είναι ομόλογο, δεν καταλάβαιναν σίγουρα τι είναι αμοιβαίο κεφάλαιο. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα».

Δείτε το επίμαχο βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα