Αγωνιώδες μήνυμα από τη μητέρα της Γαρυφαλλιάς: Να ζήσουμε ζωές που μας χωράνε ολόκληρες

Συγκινεί το πανελλήνιο για ακόμη μια φορά η μητέρα της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς που με ένα της μήνυμα στα social media αλλά και με μια συμβολική της πράξη προσπαθεί να κινητοποιήσει την κοινωνία, όσων αφορά το ζήτημα της έμφυλης βίας.

Η ίδια, μαζί με κατοίκους της Φολέγανδρου, του τόπου που τόσο άδικα άφησε την τελευταία της πνοή πριν από ένα χρόνο η Γαρυφαλλιά, μετά την δολοφονική επίθεση από τον σύντροφό της, έφτιαξε ένα συμβολικό μνημείο από πέτρες στην παραλία, στη μνήμη

της.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Οι ρίζες μας είναι οι τάφοι που μας συντρίβουν και μας ενώνουν. Φτιάξαμε με τα χέρια μας ένα μικρό μνημείο για τη Γαρυφαλλιά στο μέρος που δολοφονήθηκε. Το αφήσαμε να σβήσει από τη θάλασσα, ανάμεσα σε λέξεις και αφηγήσεις ντόπιων που συγκινητικά μας μίλησαν για το βάρος που κουβαλούν για όσα δεν πρόφτασαν. Το αφήσαμε να σβήσει με τις μέρες σιγά σιγά από τη θάλασσα, με την προσδοκία η ορατότητα των γυναικοκτονιών να γίνει κάτι περισσότερο από την υπενθύμιση του πόνου: να γίνει η σημαντική υπενθύμιση πως όλες αξίζουμε να ζήσουμε ζωές που μας χωράνε ολόκληρες.

Γαρυφαλλιά. Εμείς δε θα ξεχάσουμε»

Keywords
Τυχαία Θέματα