Άγνωστοι βανδάλισαν τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη

Μία πολύ άσχημη εικόνα ήρθε από το Ηράκλειο της καθώς άγνωστοι βανδάλισαν τον τάφου του αείμνηστου Νίκου Καζαντζάκη με τον ξύλινο σταυρό που βρίσκεται του μνημείου να βρίσκεται σπασμένος στο πάνω μέρος του τάφου του Κρητικού συγγραφέα και στοχαστή.

«Ο βανδαλισμός του σταυρού στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη δεν αποτελεί μόνο προσβολή στη μνήμη

ενός μεγάλου Έλληνα συγγραφέα, είναι απρεπής συμπεριφορά προς τον πολιτισμό μας», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η η πρόεδρος του Παραρτήματος Ελλάδας της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, Κατερίνα Ζωγραφιστού, η οποία συμπλήρωσε ότι είναι ντροπή και για εμάς τους ίδιους: «Ο σεβασμός στα μνημεία μας είναι υποχρέωσή μας, αλλιώς δε μας αξίζει να έχουμε ούτε παγκόσμιους συγγραφείς ούτε μνημεία».

Όπως είχε διαβεβαιώσει η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Αριστέα Πλεύρη, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου μέσα στην ημέρα κιόλας αποκατέστησε τη ζημιά που υπέστη ο ξύλινος σταυρός.

Η αλήθεια είναι ότι καθημερινά πλήθος κόσμου επισκέπτεται το Ηράκλειο της Κρήτης για να βρεθεί στον τάφο του μεγάλου στοχαστή και συγγραφέα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ποιος είναι ο υπαίτιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα