Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Μια νέα κακοκαιρίες με έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες, κεραυνούς και χαλάζι φαίνεται ότι θα χτυπήσουν την χώρα από το απόγευμα της Παρασκευής (19/04) και το Σάββατο (20/04) σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ ήδη τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν κάνει την εμφάνισή τους κατά τόπους.

Ωστόσο η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ Χριστίνα Σούζη στην σημερινή πρόβλεψή της τόνισε ότι όσα λέγονται για πολικές θερμοκρασίες και πολικό αεροχείμμαρο δεν ισχύουν.

Αναλυτικά η πρόγνωση της Χριστίνας Σουζη

Πολικός αεροχείμμαρος

γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ! Άντε να το πούμε αεροχειμμαράκι. Το χαμηλό βαρομετρικό θα κινηθεί ανατολικά και θα μας επηρεάσει από σήμερα το απόγευμα, βράδυ.

Τώρα δεν έχει τίποτα. Από το μεσημέρι απόγευμα θα υπάρξουν βροχές στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια. Κατά τη διάρκεια της νύχτας Πήλιο, Θεσσαλία, Σποράδες, πιθανώς Βόρεια Εύβοια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, δηλαδή Χίος και Μυτιλήνη κυρίως και η Σάμος θα πέσει πολύ νερό.

Εγώ θεωρώ ότι στη Θεσσαλία θα είναι το περισσότερο που θα πέσει, δηλαδή 90 – 100 χιλιοστά και κυρίως στο Πήλιο και στα Ανατολικά της Θεσσαλίας. Οπότε σε αυτές τις περιοχές θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή.

Στην Αττική θα βρέξει από σήμερα στις 7 – 8 τη νύχτα μέχρι και αύριο το μεσημέρι όχι όμως με ιδιαίτερη ένταση. Από το μεσημέρι του Σαββάτου τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν σχεδόν παντού.

Την Κυριακή οι βροχές θα είναι λίγες κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια και η θερμοκρασία θα κινηθεί λίγο πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το 1:55 και μετά

Έκτακτο Δελτίο Καιρού από την ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε στις 18-04-2024/1230 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ.

Σήμερα Παρασκευή (19-04-24) βαρομετρικό χαμηλό στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από νωρίς το απόγευμα μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (20-04-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς τη δυτική Κρήτη και αργότερα στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται την Παρασκευή (19-04-24):α. Από νωρίς το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.β. Από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία, την Πελοπόννησο (κυρίως τα δυτικά τμήματά της) και στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς.γ. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και τα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), τις Κυκλάδες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τη δυτική Κρήτη.δ. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.Το Σάββατο (20-04-24)

Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα επηρεαστούν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και τα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και και κατά τόπους η Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα).

Ειδήσεις σήμερα:

Το Meteo «κύκλωσε» τις 3 περιοχές που θα χτυπηθούν από την κακοκαιρία – Τι θα γίνει με την Αττική

Άννα Ελεφάντη: Η οργισμένη ανάρτηση για Πορτοσάλτε και Οικονόμου – «Ως εδώ!» (video)

Μελέτη: Τα βρήκε σκούρα με τις ερωτήσεις του Σρόιτερ για Τέμπη και υποκλοπές – «Κάποιοι θέλουν να γίνουν αρεστοί» (video)

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

Keywords
Τυχαία Θέματα