Video: Όταν ο Βαξεβάνης συνάντησε την ηγεσία της Χαμάς – Το εμβληματικό «Κουτί της Πανδώρας»

Το «Κουτί της Πανδώρας» και ο Κώστας Βαξεβάνης είχαν βρεθεί το 2009 στο αρχηγείο της Χαμάς. Στην εκπομπή είχε δώσει αποκλειστική συνέντευξη το υπηρεσιακό μυαλό της οργάνωσης, Μουσά Μοχάμεντ Αμπού Μαρζούκ, που σήμερα διαπραγματεύεται με τους Ισραηλινούς, ενώ μαίνονται οι συγκρούσεις στα παλαιστινιακά εδάφη, που έχουν στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 1.500 ατόμων.

Ο Μουσά Μοχάμεντ Αμπού Μαρζούκ, είχε βρεθεί στο στόχαστρο των ΗΠΑ, που τον αναδείκνυαν

ως ιθύνοντα νου πίσω από την χρηματοδότηση της Χαμάς μέσω της δημιουργίας εταιρειών στην καρδιά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Μοχάμεντ Αμπού Μαρζούκ είχε μιλήσει στο «Κουτί της Πανδώρας» για τη Χαμάς, αλλά και την εξέλιξη των επιχειρήσεων στη Γάζα.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή εδώ:

Τέταρτη μέρα αιματηρών συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, με τη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ, Χαμάς αλλά και Λίβανο να παραμένει έκρυθμη.

Οι δυνάμεις του Τελ Αβίβ προχωρούν σε συνολικό αποκλεισμό της Γάζας, και η Χαμάς απαντά με απειλές για εκτελέσεις ομήρων. Την ίδια ώρα, Η Χαμάς δηλώνει… ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις.

Χθες Δευτέρα, το Ισραήλ επέβαλε πλήρη αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την επίθεση με εκατοντάδες θύματα που εξαπέλυσε η Χαμάς το Σάββατο.

Ως απάντηση, η Χαμάς απειλεί με εκτελέσεις αιχμαλώτων πολιτών «για κάθε βόμβα που θα πέφτει σε σπίτι χωρίς προειδοποίηση».

«Η στοχοποίηση αθώων πολιτών χωρίς προειδοποίηση, θα αντιμετωπιστεί με την εκτέλεση αιχμαλώτων που έχουμε υπό την επιτήρησή μας και θα αναγκαστούμε να μεταδώσουμε αυτή την εκτέλεση», δήλωσε ο Abu Obeida, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Qassam της Χαμάς.

Μαχητικά ελικόπτερα του Ισραήλ επιτέθηκαν και σε λιβανέζικο έδαφος ενώ ήδη από τη Δευτέρα ανακοινώθηκε πως 300.000 έφεδροι επιστρατεύονται με τις σειρήνες του πολέμου να ηχούν και στην Ιερουσαλήμ. Μέχρι στιγμής, τα θύματα ξεπερνούν τα 1.400 και από τις δύο πλευρές.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Video, Όταν, Βαξεβάνης, Χαμάς –, Κουτί, Πανδώρας,Video, otan, vaxevanis, chamas –, kouti, pandoras