Tραγωδία Πύλος: Εντοπίστηκε μία ακόμα σορός

Ακόμα ένα πτώμα πρόσφυγα που έχασε τη ζωή του στο πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, την νύχτα της περασμένης Τρίτης προς Τετάρτη, εντόπισαν απόψε οι άνθρωποι του Λιμενικού που ερευνούν την περιοχή. Πρόκειται για τον 82ο πρόσφυγα που ανασύρεται νεκρός, ενώ εκατοντάδες άλλοι αγνοούνται.

Η σορός θα μεταφερθεί στο λιμάνι της Καλαμάτας. Χθες άλλοι τρεις σοροί εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από τη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το συμβάν.

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των συλληφθέντων Αιγυπτίων

Νωρίς το βράδυ είχαν πια ολοκληρωθεί οι απολογίες ενώπιον του ανακριτή των εννέα συλληφθέντων

Αιγυπτίων οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες για το ναυάγιο. Πλέον αναμένεται η απόφαση για το αν θα προφυλακιστούν ή όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρνούνται ότι έχουν σχέση με αυτά που τους κατηγορούν. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, τέσσερις απ’ αυτούς έδειξαν πρόσωπο που βρίσκεται στην Αίγυπτο ως το κεντρικό πρόσωπο και φέρεται να υποστήριξαν ότι αυτοί είχαν μόνο συμμετοχικό και όχι οργανωτικό ρόλο στη διακίνηση των εκατοντάδων προσφύγων.

Στο επίκεντρο οι αποκαλυπτικές μαρτυρίες για τους χειρισμούς του Λιμενικού

Καθώς ξετυλίγεται σιγά – σιγά το κουβάρι της τραγωδίας, στο επίκεντρο μπαίνουν η μαρτυρία από το εμπορικό πλοίο Faithful Warrior που έσπευσε στο σημείο όπου βρισκόταν το αλιευτικό, και δημοσίευσε το Documentonews.gr Όπως προκύπτει από το έγγραφο, ο πλοίαρχος του Faithful Warrior είχε ενημερώσει ήδη από τις 21.45 της 13ης Ιουνίου ότι το αλιευτικό «κλυδωνιζόταν επικίνδυνα λόγω των υπέραριθμων ατόμων σε όλα τα καταστρώματα»

Keywords
Τυχαία Θέματα