To success story του Σαμαρά συνεχίζεται στη ναυτιλία

Τα επιτεύγματα του success story του πρωθυπουργού δεν έχουν τέλος. Μετά τις σπουδαίες επιδόσεις στην ανεργία, που σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται να αγγίξει το 34% εως και το 2016, τα εκατοντάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις και τις αυτοκτονίες συνανθρώπων μας από το ξέσπασμα της κρίσης και μετα, το success story βρίσκει εφαρμογή και στη ναυτιλία.

Όπως αναφέρει το capital, 1 στους 4 εφοπλιστές που επιχειρούσαν

το 1998, έχει πλέον αποσυρθεί. Μόνο το 2012 έκλεισαν συνολικά 28 ναυτιλιακές, με το συνολικό αριθμό των ναυτιλιακών εταιρειών που έκλεισαν από το 2011 μέχρι σημέρα να αγγίζει τις 72, σύμφωνα με την έρευνα του συμβουλευτικού και ερευνητικού οίκου Petrofin.

H διαρκής συρρίκνωση της επιχειρηματικής βάσης, αφορά περισσότερο τις μικρές ναυτιλιακές παρά τις μεγάλες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των ελληνικών επιχειρήσεων ανέρχεται σε σήμερα τις 690.000, που είναι και ο χαμηλότερος τα τελευταία 16 χρόνια. Η τελευταία χρονιά που ο αριθμός των ελληνικών ναυτιλιακών ήταν σε αυτά τα επίπεδα ήταν το 2005 λίγο πριν την έναρξη της 4ετους περιόδου αλματώδους ανάπτυξης της ποντοπόρου.

Και όσο για τους λόγους της κρίσης, δεν είναι άλλος από την πολιτική που ακουλουθείται τα τελευταία χρόνια. Αλλά είπαμε το success story του πρωθυπουργού συνεχίζεται, παντού και πάντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα