Σκληρό μήνυμα Πούτιν στην Wagner: «Οι οργανωτές της ανταρσίας θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Σε έκτακτο διάγγελμα προχώρησε απόψε ο πρόεδρος της Ρωσίας. Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις έρχονται στον απόηχο όσων είπε ο ο Πριγκόζιν σύμφωνα με τον οποίο δεν ήθελε ποτέ να ανατρέψει τον Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο  «όσοι οργάνωσαν την εξέγερση θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Πρόκειται για εγκληματική δραστηριότητα που στοχεύει στην αποδυνάμωση της χώρας». Αρχικά, τόνισε ότι οι περισσότεροι από τους μαχητές της Βάγκνερ είναι πατριώτες και ευχαρίστησε διοικητές και στρατιώτες της μισθοφορικής οργάνωσης καθώς αποφεύχθηκε το αιματοκύλισμα. Την ίδια στιγμή  ανέφερε ότι

«υπόσχομαι σε όσους από την Wagner επιθυμούν να πάνε στην Λευκορωσία, ότι θα τηρήσω την υπόσχεση μου»

Όπως προκύπτει δεν έδιωξε τον Σοιγκού όπως είχε διαρρεύσει στο Reuters και δεν κατονόμασε πουθενά τον Πριγκόζιν. Ο ίδιος στη συνέχεια δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την ενότητα τον ρωσικό λαό

Μετεγκατάσταση για τους μισθοφόρους της Βάγκνερ

Σύμφωνα με πηγές του ιστοτόπου Verstka, προς μετεγκατάσταση στην Μογκιλέφσκαγια της Λευκορωσίας πηγαίνουν οι μαχητές της Βάγκνερ. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δόθηκε εντολή στις αρχές να κατασκευάσουν στρατόπεδα, στα οποία θα μεταφερθούν οι μισθοφόροι του Πριγκόζιν. Ταυτόχρονα, δημοσιογράφοι του ιστοτόπου σημειώνουν πως τα παραπάνω επιβεβαιώνουν και συγγενείς των μισθοφόρων.

Να σημειωθεί πως η τοποθεσία του στρατοπέδου απέχει 200 χιλιόμετρα από τα Ουκρανικά σύνορα και θα καταλαμβάνει ένα χώρο 24.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Την ίδια στιγμή στην Ρωσία άρχισαν να επαναλειτουργούν σημεία υποδοχής νέων μισθοφόρων της Βάγκνερ. Το ρωσικό πρακτορείο TASS μετέδωσε ότι σήμερα άρχισαν παρόμοια σημεία υποδοχής στο Νοβοσιμπίρσκ και στην Τιουμέν. Γιγαντοαφίσες της Βάγκνερ ξανατοποθετήθηκαν στις θέσεις τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα