H Ευρώπη γελοιοποιεί τον Μητσοτάκη για το Μετρό στον Πειραιά – Εμείς το φτιάξαμε…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα χαιρετίζει την έναρξη λειτουργίας της επέκτασης του μετρό στον Πειραιά.

Μόνο που στην ανακοίνωση δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στη συμβολή της κυβέρνησης της ΝΔ για την ολοκλήρωση του και επιπλέον είναι κάτι παραπάνω από φανερή η διάθεση της Ευρώπης να πιστωθεί τη

λάμψη και την επιτυχία του συγκεκριμένου έργου.

«Σήμερα εγκαινιάζεται ένα από τα μεγαλύτερα έργα που χρηματοδοτούνται από την πολιτική συνοχής στην Ελλάδα και σε όλη την ΕΕ, η επέκταση της γραμμής του μετρό της Αθήνας προς τον Πειραιά. Το έργο έχει λάβει χρηματοδότηση ύψους 470 εκατ. ευρώ από την ΕΕ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αρχή της ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και η συνέχεια είναι αποκαλυπτική για το ποιος τελικά πρέπει να κομπάζει για το Μετρό στον Πειραιά.

«Χάρη στα κονδύλια της πολιτικής συνοχής, θα βελτιωθεί η ζωή των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και του Πειραιά. Το μετρό θα φτάσει στην πόλη του Πειραιά, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, συνδέοντας το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας με το μεγαλύτερο λιμάνι της σε λιγότερο από μία ώρα. Αυτό το μείζον έργο θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και ωφελήσει σημαντικά την εθνική οικονομία της Ελλάδας», τονίζει η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζα Φερέιρα και συμπληρώνει:

«Ολοκληρώνεται η γραμμή μετρό 3 από την Αθήνα στον Πειραιά και βελτιώνεται σημαντικά η πρόσβαση των κατοίκων του λεκανοπεδίου Αττικής στο δίκτυο αστικών συγκοινωνιών…

Το έργο εντάσσεται στις ευρύτερες επενδύσεις της πολιτικής συνοχής σε υποδομές δημόσιων μεταφορών στην περιφέρεια της Αττικής, οι οποίες περιλαμβάνουν τα δίκτυα μετρό, τραμ, λεωφορείων και προαστιακού σιδηρόδρομου. Τον Μάρτιο του 2017, η Επιτροπή ενέκρινε τη δεύτερη φάση της χρηματοδότησης του μετρό από την ΕΕ».

Φθηνό, μικροπολιτικό σόου από Μητσοτάκη

Σε άλλο κλίμα από την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πρωθυπουργός  μιλώντας στα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών του Μετρό στον Πειραιά προσπάθησε αποδείξει πως το έργο… «ανήκει στη ΝΔ», εγκωμιάζοντας μέχρι και τον Αντώνη Σαμαρά.

Απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό ο οποίος ήταν παρών, είπε ότι το έργο ξεκίνησε επί των ημερών της διακυβέρνησής του και στη συνέχεια κάποιες κυβερνήσεις το έτρεξαν πιο γρήγορα και κάποιες άλλες όχι.

«Κάποιος παραδίδει πραγματικά έργα και κάποιοι παρουσίαζαν μουσαμάδες. Δεν παραδίδουμε κανένα μουσαμά. Σε λίγες ώρες το Μετρό, και οι τελευταίοι 3 σταθμοί της γραμμής 3 θα τεθούν σε λειτουργία.

Σε έναν Πειραιά που αλλάζει, που αναδεικνύεται, που αποκτά νέα δυναμική. Η κυβέρνηση κάνει πράξη το σύνθημα συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα και στην υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής τα οποία έχουν μεγάλο κοινωνικό πρόσημο», συνέχισε ενώ μεταξύ άλλων είπε ότι θα πρέπει να εξεταστεί και το ζήτημα της αντιμετώπισης της εισητηριοδιαφυγής. «Σήμερα όμως είναι μέρα γιορτής για τον Πειραιά , για όλο το λεκανοπέδιο», υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα