Euroleague: Η ΤΣΣΚΑ κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα για τον αποκλεισμό της

Ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της Euroleague, κατέθεσε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για τον αποκλεισμό της από την Euroleague της σεζόν 2022/23.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ρωσικής ομάδας, Αντρέι Βατούνιν, είχε προειδοποιήσει, πριν από περίπου έναν μήνα, για την σχετική εξέλιξη, τονίζοντας πως «η απόφαση ήταν πολιτική».

Με δεδομένο ότι η ομάδα της

Ρωσίας είναι μια από τους 11 μετόχους της διοργάνωσης, η απόφαση που παρθεί συγκεντρώνει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δικαστήριο του Λουξεμβούργου τις επόμενες ημέρες.

Την προσφυγή της ΤΣΣΚΑ στα δικαστήρια επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο «sports-ru» κι ο Βατούτιν, ο οποίος ανέφερε:

«Η ΤΣΣΚΑ, πράγματι, προσέφυγε στο δικαστήριο του Λουξεμβούργου, όπου υπάγεται η ECA, που διοικεί την EuroLeague. Κάνουμε προσφυγή κατά του Διοικητικού Συμβουλίου της να αποβάλει τον σύλλογό μας από τη διοργάνωση, παρά την ιδιότητα του μετόχου και κατόχου άδειας «Α». Πιστεύουμε ότι η απόφαση ελήφθη χωρίς την απαιτούμενη νομική βάση.

Δεν έχουμε αυταπάτες για συμμετοχή στην ερχόμενη σεζόν της Euroleague, καθώς η απόφαση θα πάρει χρόνο. Είναι σημαντικό για εμάς να λάβουμε νομική αξιολόγηση, όποια κι αν είναι αυτή. Επιπλέον, η EuroLeague είναι μία εμπορική διοργάνωση και η μη συμμετοχή σε αυτήν μας στερεί ένα σημαντικό μέρος των εσόδων μας. Στην πραγματικότητα, στερηθήκαμε την ευκαιρία να λάβουμε έσοδα από την εταιρεία στη δημιουργία και τη διαχείριση της οποίας συμμετείχαμε άμεσα».

Keywords
Τυχαία Θέματα