Charlie Hebdo: «Ο Θεός υπάρχει» – Το διχαστικό σατιρικό εξώφυλλο για τον θάνατο του Ραϊσί που έγινε viral

Το νέο σατιρικό εξώφυλλο το Charlie Hebdo έχει προκαλέσει χαμό από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του και διχάζει τον κόσμο για το προβοκατόρικο μήνυμά του, λίγο μετά τον θάνατο του Εμπραχίμ Ραϊσί.

Υπενθυμίζεται πως το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Ραϊσί και άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι του, συνετρίβη την Κυριακή (19/05) εν μέσω πυκνής ομίχλης, στη βορειοδυτική περιοχή του Ιράν. Όπως αναφέρει το CNN, ο επικεφαλής του γραφείου του προέδρου επέβαινε σ’ ένα από τα τρία ελικόπτερα που επέστρεφαν

από την τελετή εγκαινίων ενός φράγματος στα σύνορα του Ιράν με το Αζερμπαϊτζάν. Οι ιρανικές αρχές απέδωσαν τη συντριβή του ελικοπτέρου σε τεχνική βλάβη, χωρίς να δώσουν περισσότερες πληροφορίες, ενώ ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, Μοχαμάντ Μπαγερί, ζήτησε να ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας.

Διχασμός με τον εξώφυλλο στο απόηχο της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Με μια γελοιογραφία που απεικονίζει το χέρι του Θεού να τρυπάει με το δάχτυλο το ελικόπτερο και το σώμα του Εμπραχίμ Ραϊσί να προεξέχει συντεθλιμένο από το πιλοτήριο, το διάσημο σατιρικό περιοδικό σχολιάζει τον θάνατο του Ιρανού ηγέτη.

«Ο Θεός υπάρχει. Μας απαλλάσσει από τους μουλάδες», γράφει το Charlie Hebdo.

Dieu existe : il nous débarrasse des mollahs

Keywords
Τυχαία Θέματα