24 ο Αντιρατσιστικο Φεστιβαλ: Η τεράστια γιορτή διεκδίκησης & Αγάπης σε 10+1 κλικ

Παρά τις κρατικές μεθοδεύσεις να ακυρωθεί το Αντιρατσιστικό φεστιβάλ της Αθήνας, εκατοντάδες άνθρωποι σήκωσαν τα μανίκια και κατάφεραν το ακατόρθωτο.

Να οργανώσουν ένα μεγάλο φεστιβάλ μέσα σε μόλις μερικές νύχτες και ημέρες. Με μοναδικό
όπλο την αλληλεγγύη τους και μοναδική αμοιβή την ικανοποίηση του αγώνα. Το Ιστορικό Αντιρατσιστικό φεστιβάλ της Αθήνας διεξάγεται κανονικά και χαρακτηρίζεται από τεράστια επιτυχία. Μετανάστες και Έλληνες, οργανώνουν

μαζί μια τεράστια γιορτή διεκδίκησης και αγάπης. Μαγειρεύουν μαζί, χορεύουν μαζί και συζητούν από κοινού για τα προβλήματα και τις λύσεις τους.

Μετανάστριες από ολόκληρο τον πλανήτη, γονείς με τα παιδιά τους, εργάτες της ΒΙΟΜΕ, καλλιτέχνες, πολιτικές ομάδες και συμπληρώνουν το πολύχρωμο μωσαϊκό. Ο Χρήστος Αβραμίδης βρέθηκε στο φεστιβάλ και αποτυπώνει σε 10+1 φωτογραφίες όσα ζήσαμε.

Το φεστιβάλ συνεχίζεται και σήμερα, Κυριακή, με πλούσιο πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα που μπορείτε να βρείτε εδώ:

«Από την Πύλο ως τον Έβρο να σταματήσουμε το διαρκές έγκλημα κατά των προσφύγων» Το έγκλημα της Πύλου, η απάνθρωπη μεταχείριση στον Έβρο, αλλά και η χθεσινή περίπτωση όπου αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε μετανάστη στη Λάρισα, αποτέλεσαν ζητήματα που απασχόλησαν ιδιαίτερα τις συζητήσεις. Έτσι, σύμφωνα με τους διοργανωτές το Αντιρατσιστικό φεστιβάλ αποτελεί και έναν σταθμό για την οργάνωση των
αγώνων ενάντια σε αυτές τις πολιτικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα