15 μήνες με αναστολή στον Παναγιώτη Ψωμιάδη

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε βάρος του Παναγιώτη Ψωμιάδη για την υπόθεση της λίμνης Κορώνειας. Ο πρώην περιφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας. Δεν κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της ρύπανσης και για το θέμα

της σύστασης των αρμόδιων επιτροπών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κ. Ψωμιάδης δεν συγκρότησε τα προβλεπόμενα από το νόμο κλιμάκια για τον έλεγχο, την τήρηση και την επιβολή κυρώσεων, σε ιδιοκτήτες βιομηχανιών και άλλων μονάδων, που ρυπαίνουν τη λίμνη, ενώ φέρεται ότι καθυστέρησε τον επανέλεγχο των βιομηχανιών αυτών. Ακόμα, κατηγορείται ότι καθυστέρησε και την επιβολή προστίμων, που εισηγήθηκαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος, μετά τη διενέργεια των ελέγχων στις επιχειρήσεις της περιοχής, ενώ προέβη αυθαίρετα και σε μείωση του ύψους των προστίμων κατά 24.660 ευρώ.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, δύο υπάλληλοι της πρώην νομαρχίας και η τότε δημοτική σύμβουλος Λαγκαδά καταδικάστηκαν σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή, ενώ η πρώην πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου, Αθηνά Αηδονά και ένας ακόμη υπάλληλος κρίθηκαν αθώοι.

Την ενοχή του πρώην περιφερειάρχη είχε προτείνει νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας. Κατά την απολογία του ο κ. Ψωμιάδης αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν μείωσε κανένα πρόστιμο, απλά επέβαλλε τα πρόστιμα που εισηγήθηκαν οι υπηρεσίες και πως οι καθυστερήσεις στην επιβολή των προστίμων που κυμαίνονταν από 13 έως 18 μήνες ήταν αποτέλεσμα γραφειοκρατίας και τίποτα παραπάνω.

Keywords
Τυχαία Θέματα