Ζελένσκι: Είμαστε εδώ! – Νέα επικοινωνία με Μπάιντεν

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαβεβαίωσε σήμερα ότι βρίσκεται στο Κίεβο για να «υπερασπιστεί» την Ουκρανία, παρά την προώθηση των Ρώσων στρατιωτών, σε βίντεο όπου εμφανίζεται μαζί με τους στενούς συνεργάτες του, έξω από το κτίριο της προεδρίας.

«Είμαστε εδώ. Είμαστε στο Κίεβο. Υπερασπιζόμαστε την Ουκρανία» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε βίντεο που αναρτήθηκε με τον Ουκρανό πρόεδρο και την ομάδα του έξω από το προεδρικό μέγαρο.

«Βρισκόμαστε όλοι εδώ, οι στρατιώτες μας είναι εδώ, οι πολίτες, η κοινωνία, είμαστε όλοι εδώ,

για να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία μας, το κράτος μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ζελένσκι.

Δίπλα του εμφανίστηκαν ο πρωθυπουργός Ντένις Σμιγκάλ, ο προσωπάρχης του και ένας στενός σύμβουλός του.

Ικανοποιημένος δηλώνει τώρα ο Ουκρανός πρόεδρος μετά από νέα επικοινωνία με τον Αμερικανό όμολογό του Τζο Μπάιντεν.

«Η ενίσχυση των κυρώσεων, η ουσιαστική αμυντική βοήθεια και ένας αντιπολεμικός συνασπισμός μόλις συζητήθηκαν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ για την σθεναρή υποστήριξη στην Ουκρανία!» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι στον λογαριασμό του στο Twitter.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας είχε εμφανιστεί δυσαρεστημένος από τη Δυτική αντίδραση στη ρωσική εισβολή, δηλώνοντας ότι «μείναμε μόνοι».

Ukraine’s Zelensky posts a new video of himself and his team outside the presidential administration in Kyiv’s government quarter after rumors in Russian media that he’d fled. “We are here. We are in Kyiv. We are defending Ukraine.” pic.twitter.com/bgHyrsbVFs

— Christopher Miller (@ChristopherJM) February 25, 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα