Υπόθεση Καρατζαφέρη: Πως πήγε να κρύψει το 1,6 δισ. ευρώ στο εξωτερικό – Δεν ήταν μίζες

Τον Μ. Δημητρακόπουλο εμπιστεύθηκαν οι επιχειρηματίες Τσάτσος και Κομνόπουλος που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση με την offshore του Γ. Καρατζαφέρη.

Χθες στην “Ανατροπή” με τον Γ. Πρετεντέρη ο ποινικολόγος Μ. Δημητρακόπουλος, μετέφερε δήλωση των επιχειρηματιών Τσάτσουκαι Κομνόπουλου, οι οποίοι μετέφεραν στην “Catalina” του Καρατζαφερη το ποσό του 1.600.000 ευρώ, όπως αναφέρει το Fimotro.

Ο

Μ. Δημητρακόπουλος σε συνεννόηση με τον δικηγόρο Δ. Παπαδημητρίου που είναι ο δικηγόρος των επιχειρηματιών, είπε ότι τα λεφτά αυτά δεν μπορούν να συνδεθούν με μίζες για την αγορά των ελικοπτέρων Puma. Και αυτό γιατί η αγορά έγινε το 2000 και η μεταφορά των χρημάτων πολλά χρόνια αργότερα και για την ακρίβεια το 2007 και το 2008.

Σύμφωνα με αυτά που είπε ο Μ. Δημητρακόπουλος, σύμφωνα με αυτά που του μετέφεραν οι δυο επιχειρηματίες, τα λεφτά αυτά τους τα έδωσε ο Καρατζαφέρης, γιατί ήθελε να τα μεταφέρει στο Λονδίνο, χωρίς να χρησιμοποιήσει το τραπεζικό σύστημα. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα μετέφερε ο Δημητρακόπουλος για λογαριασμό των δυο επιχειρηματιών διευκόλυναν τον Καρατζαφέρη και μετέφεραν τα χρήματα στις offshore εταιρίες του προέδρου του ΛΑΟΣ. Ο τρόπος που τοποθετήθηκε ο γνωστός ποινικολόγος και κυρίως τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε, ίσως σώσει τον Καρατζαφέρη από την πιθανή προφυλάκισή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα