Υπόθεση Έπστιν: Στη δημοσιότητα ονόματα 170 εμπλεκομένων στο σκάνδαλο trafficking και κακοποίησης ανηλίκων

Στη δημοσιότητα θα δοθούν το 2024 περισσότερα από 170 ονόματα φερόμενων θυμάτων αλλά και συνεργατών του Τζέφρι Έπστιν, που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση του κυκλώματος trafficking, έπειτα από απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή στη Νέα Υόρκη.

Η εντολή, που εκδόθηκε την περασμένη Δευτέρα από τη δικαστή Λορέτα Πρέσκα, αποτελεί τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση που έφερε στο φως η Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζέφρι, μια Αμερικανίδα που ισχυρίστηκε ότι ο Έπστιν

την κακοποίησε σεξουαλικά ενώ ήταν ανήλικη και ότι η Γκιλέν Μάξγουελ, πρώην σύντροφος του Έπστιν και επί μάκρον συνεργός του, εμπλέκεται στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έπστιν κατηγορήθηκε το 2019 για διεύθυνση κυκλώματος trafficking, στο οποίο φέρεται ότι κακοποίησε δεκάδες ανήλικα κορίτσια. Ο πολυεκατομμυριούχος αυτοκτόνησε στη φυλακή προτού εκδικαστεί η υπόθεση. Οι εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη απήγγειλαν στη Μάξγουελ κατηγορίες για συνέργεια στην υπόθεση και καταδικάστηκε το 2021.

Στο πλαίσιο των ερευνών για την πολύκροτη υπόθεση, τον Αύγουστο του 2019 το Εφετείο των ΗΠΑ αποχαρακτήρισε εκατοντάδες σελίδες εγγράφων, μία ημέρα πριν πεθάνει ο Έπστιν στη φυλακή. Στη συνέχεια, το εφετείο παρέπεμψε την υπόθεση στο περιφερειακό δικαστήριο για να εξετάσει τα υπόλοιπα έγγραφα μεμονωμένα και να καθορίσει τι θα μπορούσε να αποχαρακτηριστεί.

Η δικαστής Πρέσκα, η οποία έκτοτε ανέλαβε την υπόθεση, αποφάσισε τον αποχαρακτηρισμό περισσότερων εγγράφων τον Ιούλιο του 2020, καθώς και ηλεκτρονικών μηνυμάτων και καταθέσεων από άλλους.

Η Πρέσκα έχει δώσει περιθώριο 14 ημερών για την υποβολή έφεσης, προτού δημοσιοποιηθούν τα επίμαχα έγγραφα.

Όσον αφορά τους συνεργάτες του Έπστιν, δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι έχουν ερευνηθεί ή θα ερευνηθούν.

Keywords
Αναζητήσεις
ypothesi-epstin-sti-dimosiotita-onomata-170-eblekomenon-sto-skandalo-trafficking-kai-kakopoiisis-anilikon.htm
Τυχαία Θέματα