Υπογράφηκε η συμφωνία για την πώληση της Singular Logic σε Space Hellas και Epsilon Net

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με δημοσίευμα του mononews, υπογράφηκε η συμφωνία  πώλησης  της Singular Logic, της θυγατρικής  κατά 99,61% του επιχειρηματικού ομίλου MIG, στο κοινοπρακτικό σχήμα των  Space Hellas και  Epsilon Net, συμφερόντων αντίστοιχα, των επιχειρηματιών Σπύρου Μανωλόπουλου και Γιάννη Μίχου.

Βάσει των όρων της συμφωνίας που
αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα μεθαύριο Δευτέρα, το σχήμα των αγοραστών της Singular Logic, δεσμεύτηκε να προχωρήσει στην προκαταβολή του 10% του συμφωνηθέντος τιμήματος. Το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται συνολικά στα επίπεδα των 18 εκατ. ευρώ.

Με τα σημερινά, απτά δεδομένα πλέον,  την υπογραφείσα συμφωνία  με τους αγοραστές θα  ακολουθήσει ο εσωτερικός έλεγχος (due diligence) στην  Singular Logic. Από τα ευρήματα του οποίου θα προκύψει το τελικό αντίτιμο της εξαγοράς. Καθοριστικής σημασίας στοιχείο είναι βεβαίως και το γεγονός ότι η Singular Logic πωλείται  καθαρή από δάνεια ( που ήταν 28,8 εκατ. ευρώ στα τέλη της χρήσης του 2019) και χωρίς να περιλαμβάνονται τα 3,7 εκατ. ευρώ των ταμειακών της διαθεσίμων  σε μετρητά .

Εκ των πραγμάτων η πώληση της Singular Logic αναμένεται να δημιουργήσει νέες ισορροπίες στην αγορά καθώς πρόκειται για μία από τις κορυφαίες εταιρείες υπηρεσιών και λύσεων πληροφορικής στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα