Η προϋπηρεσία σώζει τους εργαζόμενους στην Υγεία από την κινητικότητα

[UPD] Υπεγράφη την Δευτέρα ανάμεσα στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α) που οριοθετεί την πρώτη φάση της κινητικότητας-διαθεσιμότητας στο χώρο της Υγείας.

Σύμφωνα με τα ειδικά κριτήρια, βάρος ουσιαστικά δίνεται στην προϋπηρεσία του υπαλλήλου για την οποία το ανώτατο όριο ορίστηκε στα 43 μόρια. Να σημειωθεί

πως η απόφαση αφορά όλους τους υπαλλήλους εκτός από τους γιατρούς του ΕΣΥ, τους μόνιμους ιατρούς και τους ιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Τα χρόνια κάποιου υπαλλήλου σε κλινική, μονάδα κλπ, εφόσον η δομή διατηρείται, μοριοδοτούνται ανάλογα με την παλαιότητα ως εξής:

τα 2 πρώτα χρόνια: +2 μόρια
τα επόμενα 3 χρόνια: +6 μόρια
τα επόμενα 5 χρόνια: +15 μόρια
μετά τη δεκαετία: +4 μόρια ανά έτος

Μάλιστα 7 μόρια δίνουν τα χρόνια υπηρεσίας στην παρούσα απασχόληση. Εφόσον, δηλαδή, η δομή διατηρείται παίρνει +3 μόρια για τα πρώτα δύο χρόνια υπηρεσίας και +7 μόρια προϋπηρεσία άνω των δύο ετών.

Το χθεσινό ρεπορτάζ του Bank Wars:

Η Kοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας περίπου 1.600 εργαζόμενοι στον κλάδο της Υγείας θα υπογραφεί σήμερα με τον συναρμόδιο υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα τοποθετηθούν σε άλλες μονάδες υγείας και δεν θα υπάρξει καμία απόλυση, ενώ θα μετακινηθούν και εντός της Αττικής. «Αυτή η μεταρρύθμιση παράδειγμα θετικής κινητικότητας» τόνισε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας είχε σχεδιαστεί εδώ και πολλά χρόνια όμως λόγω πολιτικού κόστους και αντιδράσεων δεν είχε γίνει πράξη. «Την κάνουμε εμείς πράξη, δημιουργώντας καλύτερες δομές στην υγεία» σχολίασε.

«Υπάρχει ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα έχουν δεσμευτεί όλα τα συναρμόδια υπουργεία, πεποίθησή μου ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου όπως έχουμε δεσμευτεί από την τρόικα. Μακάρι να μπορούσαμε να μην καταφύγουμε σε οριζόντια μέτρα έχοντας κάνει όλες τις αξιολογήσεις των δομών» δήλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα