Υπερταμείο : Αγωγή- μαμούθ κατά Folli Follie και Κουτσολιούτσων

Τελικά κάτι κινείται σε αυτή τη χώρα προς τη σωστή κατεύθυνση και όπου χρειάζεται και γρήγορα.

Αυτό φαίνεται στα αντανακλαστικά που έδειξε το υπερταμείο το οποίο κινήθηκε με ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή κατά της οικογένειας Κουτσολιούτσου και του ΔΣ, ζητώντας αποκατάσταση της ζημίας που έχει υποστεί λόγω της απώλειας της αξίας της μετοχής της Follie Folli.

Με την κίνηση αυτή επιδιώκεται η προστασία των συμφερόντων καταρχήν του Δημοσίου λόγω της απώλειας της αξίας των μετοχών που είχε αποκτήσει από τη συγχώνευση

των ΚΑΕ με τη Follie Folli.

Επιτέλους, μία εταιρεία του Δημοσίου κινήθηκε- ίσως πιο αποτελεσματικά και από τους ιδιώτες μετόχους και επενδυτές – και πέτυχε να δεσμεύσει με προσωρινή διαταγή την περιουσία των υπευθύνων για το σκάνδαλο της FF και τη ζημία που προκάλεσαν.

Φαίνεται πως το Υπερταμείο έχει ανεβάσει πλέον ταχύτητα ενώ παρακολουθεί με επιμέλεια τις εξελίξεις στην FF, εξετάζει αναλυτικά τα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία και εκθέσεις για τον Όμιλο και πράττει αναλόγως.

Καταθέτοντας αγωγή – μαμούθ, μέσω της οποίας ζητά να του καταβληθεί αποζημίωση ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ για ηθική βλάβη από αδικοπραξία, κατά των Δημήτρη, Αικατερίνη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, όσο και άλλων πρώην μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Folli Follie, που έχουν καταστεί κατηγορούμενοι στην έρευνα για την οικονομική διαχείριση του Ομίλου διασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του δημοσίου.

Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας στην υπόθεση της Folli Follie, που της ανήκει από 1.1.2018 το 0,96 των μετοχών της – το οποίο ανήκε μέχρι πρότινος στο Ελληνικό Δημόσιο – βλέποντας ότι θίγονται τα συμφέροντά της, συνεπώς και τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου, κινήθηκε αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, επιδιώκοντας ουσιαστικά αποτελέσματα κάτι που οφείλουμε να της το αναγνωρίσουμε.

Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, αναφέρει στην αγωγή της πως ζητά το ποσό των 12 εκατ. ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση, ενώ σε περίπτωση που η ελληνική Δικαιοσύνη δεν επιδικάσει το επίμαχο ποσό, τότε επικουρικά ζητείται το ποσό των 9 εκατομμυρίων ευρώ για άλλη αιτία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων, τα Μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου δεν επικαλέστηκαν κανένα μάρτυρα για να καταθέσει υπέρ τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα