ΥΠΕΚΑ – Α. Παπαγεωργίου: Επί τάπητος το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας

Διάλογο ξεκινά το υπουργείο Ανάπτυξης για το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας, έπειτα και από την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου για την τιμή της κιλοβατώρας του Αλουμίνιου.

Αυτό προκύπτει από τις τοποθετήσεις του υφυπουργού ΠΕΚΑ κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου, στην επίκαιρη ερώτηση για τη διαιτητική απόφαση ΔΕΗ-Αλουμίνιο, την οποία κατέθεσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

Κατ΄αρχήν ο υφυπουργός ΠΕΚΑ ξεκαθάρισε ότι για τη προσφυγή στη διαιτησία, η οποία εκτελείται υπό την αιγίδα της ΡΑΕ, είχαν συμφωνήσει και οι δύο πλευρές, δηλαδή ΔΕΗ και Αλουμίνιο. Όπως είπε, η διαιτησία είναι ένας νέος θεσμός πολύ σημαντικός για τη λειτουργία της απελευθερωμένης αγοράς που σύμφωνα με το Νόμο 4001 έχει χαρακτήρα δικαστηρίου και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να σχολιάσει την απόφασή της.

Για το πώς θα αντιμετωπίσει το ΥΠΕΚΑ την αγορά μετά από τη συγκεκριμένη απόφαση, ο κ. Παπαγεωργίου υπογράμμισε ότι είναι θέμα υπό συζήτηση, όπως και το πώς θα λειτουργήσει η ΔΕΗ απέναντι στη βιομηχανία στο σύνολό της.

«Σαφώς η ΔΕΗ είναι η μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία στην Ελλάδα, είναι όμως και ο μοναδικός πάροχος, έως ότου προχωρήσει η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας που θα δώσει ευελιξία στην αγορά και θα δημιουργηθούν στο μέλλον εναλλακτικοί πάροχοι» είπε ο κ. Παπαγεωργίου.

Κατέληξε δε τονίζοντας ότι η ΔΕΗ θα στηριχθεί και σαφέστατα θα εξεταστούν οι καλύτερες λύσεις αντιμετώπισης παρομοίων περιπτώσεων βιομηχανιών υψηλής τάσης, οι οποίες εκτιμάται ότι θα ζητήσουν μέσω της διαιτησίας ή μέσω της αγοράς καλύτερες τιμές προμήθειας.

Original article: ΥΠΕΚΑ – Α. Παπαγεωργίου: Επί τάπητος το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα