Πολυτεχνείο 2015: Στο ίδιο έργο θεατές – Αναρχικοί τα σπάνε στα Εξάρχεια – Ειρηνικά διαδήλωσαν 20.000 πολίτες

Επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή των Εξαρχείων, λίγο μετά τις 20:00, αφού ολοκληρώθηκε η ειρηνική πορεία για την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου, με τους αντιεξουσιαστές να αναλαμβάνουν … τον γνωστό τους ρόλο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πετροπόλεμος νεαρών με δυνάμεις των ΜΑΤ και ρίψη μολότοφ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απαντούν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Στην αμερικανική πρεσβεία έφτασε η κεφαλή της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα

με την αστυνομία, οι διαδηλωτές είναι περίπου 20.000 χιλιάδες, εκ των οποίων οι 8.000 είναι με το ΠΑΜΕ.

Νωρίτερα, είχε φτάσει στο σημείο και η σημαία του Πολυτεχνείου. Μπροστά στην πρεσβεία οι νεολαίοι έψαλλαν τον εθνικό ύμνο, στη συνέχεια δίπλωσαν τη σημαία και αποχώρησαν. Την πρεσβεία φυλάσσουν δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι νέοι που συνόδευσαν τη σημαία σταμάτησαν μπροστά από τη γαλλική πρεσβεία, όπου έκαναν μια στάση ολίγων λεπτών ως φόρο τιμής στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από τα τρομοκρατικά κτυπήματα στο Παρίσι.

Επικεφαλής της πορείας είναι οι φοιτητικοί σύλλογοι. Ακολουθεί ο Σύνδεσμος Εξορισθέντων και Φυλακισθέντων, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ και πλήθος κόσμου.

Πριν την έναρξη της πορείας για το Πολυτεχνείο, από αστυνομικούς σε ελέγχους στο κέντρο της Αθήνας, συνελήφθησαν δυο άτομα για κατοχή φωτοβολίδων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα