Βρήκαν τη σορό του Κασόγκι σε κήπο στο σπίτι του Σαουδάραβα προξένου

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, που δολοφονήθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το Sky News πηγές που δεν κατονομάστηκαν δήλωσαν ότι εντοπίστηκαν διαμελισμένα μέλη από τη σορό του Κασόγκι, ενώ το πρόσωπό του είναι παραμορφωμένο.

Sources have told Sky News Jamal Khashoggi’s

body parts have been found and that his face had been “disfigured” https://t.co/hdrrlKHaAb

Sky News (@SkyNews) October 23, 2018

Άλλη πηγή του Sky News ανέφερε ότι τα τμήματα του σώματός του βρέθηκαν στον κήπο της κατοικίας του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας.

“Jamal Khashoggi’s body parts have been discovered” – Sources have told @AlexCrawfordSky “grisly details” about how Jamal Khashoggi’s body parts were discovered.

For more, head here: https://t.co/bX5HYfFlbo pic.twitter.com/IsYFOgB7fM

Sky News (@SkyNews) October 23, 2018

Νωρίτερα ο αρχηγός του τουρκικού αντιπολιτευόμενου κόμματος «Πατρίδα» Ντογκού Περνιτσέκ είχε δηλώσει ότι μέρη του σώματος του Κασόγκι βρέθηκαν σε πηγάδι στο προξενείο , ωστόσο η τουρκική εφημερίδα Aydinlik, όπως και το Sky News, κάνουν λόγο για τον κήπο της κατοικίας του Σαουδάραβα γενικού προξένου, η οποία βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα από το κτίριο της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας. Ωστόσο οι πληροφορίες αυτές επισήμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Συνάντηση με την οικογένεια του Κασόγκι είχαν ο βασιλιάς και ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν συναντήθηκε με δύο μέλη της οικογένειας του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο παλάτι στο Ριάντ, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Πρόκειται για τον γιο του, Σαλάχ, και τον αδελφό του, Σαχέλ, και στη συνάντηση παρευρέθηκε επίσης ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, μετέδωσε το SPA.

Ο βασιλιάς και ο πρίγκιπας διάδοχος εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στα μέλη της οικογένειας Κασόγκι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.

Tην εκτέλεση Κασόγκι διέταξε μέσω Skype σύμβουλος του Μπιν Σαλμάν: «Φέρτε μου το κεφάλι του σκύλου!»

Ο Σαούντ Αλ Καχτάνι, σύμβουλος του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας που «καρατομήθηκε» τις περασμένες μέρες από το Ριάντ, ως ένας από τους πέντε υψηλόβαθμους «αποδιοπομπαίους τράγους» της υπόθεσης Κασόγκι, φέρεται να ενορχήστρωσε την κτηνώδη δολοφονία του αντιφροντούντα δημοσιογράφου, δίνοντας μάλιστα την εντολή θανάτου μέσω Skype!

Σύμφωνα με αξιωματούχους που έχουν στενές σχέσεις με τις μυστικές υπηρεσίες του Ριάντ και της Τουρκίας, και μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας στο Reuters, ο Αλ Καχτάνι ήταν το άτομο που διέταξε τον θάνατο του δημοσιογράφου σε «ζωντανή σύνδεση» μέσω Skype με το δωμάτιο της πρεσβείας όπου κρατούνταν ο Κασόγκι.

Όπως περιγράφουν οι πηγές του πρακτορείου, ο Αλ Καχτάνι άρχισε να εξαπολύει βρισιές και προσβολές στον Κασόγκι, και εκείνος απάντησε σε εξίσου έντονο ύφος στον σύμβουλο του Μπιν Σαλμάν. Μετά από λίγη ώρα, δόθηκε η εντολή θανάτου διά στόματος του Καχτάνι, με τον άτυχο δημοσιογράφο να ακούει τις λέξεις που σφράγισαν τη μοίρα του: «Φέρτε μου το κεφάλι του σκύλου».

Οι πηγές του Reuters δεν διασαφηνίζουν εάν ο Καχτάνι παρακολούθησε σε ζωντανή μετάδοση τις σκηνές φρίκης που εκτυλίχθηκαν στο προξενείο, με την δολοφονία και τον διαμελισμό του Κασόγκι. Ωστόσο, όπως αναφέρουν, το ηχητικό υλικό της επικοινωνίας μέσω Skype βρίσκεται στην κατοχή των τουρκικών Αρχών και εξετάζεται διεξοδικά

Keywords
Τυχαία Θέματα