Βρετανία: Πρώτη έγκριση για το φάρμακο της Merck για τον κορωνοϊό

Την πρώτη έγκριση στο χάπι της Merck κατά της Covid-19, το οποίο περιέχει τη δραστική ουσία μολνουπιραβίρη, έδωσε η βρετανική Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA). Πρόκειται για ένα φάρμακο που έχει χαρακτηριστεί από ειδικούς σε ζητήματα δημόσιας Υγείας «σημαντικό νέο εργαλείο» στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

Έιδικότερα, η Merck δήλωσε ότι η MHRA χορήγησε άδεια για το φάρμακο με όνομα Lagevrio για ήπια έως μέτρια

συμπτώματα Covid. Η βρετανική Αρχή συνέστησε τη χρήση του φαρμάκου όσο το δυνατόν πιο σύντομα μετά τη διάγνωση ενός ασθενούς με Covid και μέσα σε πέντε ημέρες από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας (NHS) θα διευκρινίσουν εν ευθέτω χρόνω πώς θα χορηγείται η θεραπεία κατά της covid-19 στους ασθενείς.

Πρόκειται μια εύκολη στη χορήγηση θεραπεία που μείωσε στο μισό τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου από Covid-19 για άτομα με ήπια ή μέτρια συμπτώματα, κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών.

Οι αντίστοιχες ρυθμιστικές Αρχές σε ΗΠΑ και Ε.Ε. ακόμη αξιολογούν το φάρμακο της Merck, για το οποίο έχουν αυξηθεί οι παραγγελίες από τις κυβερνήσεις από τότε που δημοσιεύτηκαν τα θετικά αποτελέσματα της φάσης 3 των κλινικών δοκιμών τον περασμένο μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα