Βρετανία: Χάος στις μεταφορές από την κακοκαιρία – Ματαιώσεις πτήσεων και δρομολογίων τρένων

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη Βρετανία με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, που μπορεί να φτάσουν και τους -10οC, και τις χιονοπτώσεις που έχουν ήδη προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία των αεροδρομίων και γενικότερα στις μετακινήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι  σύμφωνα με τη βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία, οι καιρικές συνθήκες δεν αναμένεται θα βελτιωθούν σύντομα.

Στο επίκεντρο του κύματος κακοκαιρίας βρίσκεται το Λονδίνο. Τα χιόνια προκάλεσαν ακυρώσεις πτήσεων στα αεροδρόμια Χίθροου, Γκάτγουικ και Στάνσετ. Επιπλέον, τα δρομολόγια των τρένων καθυστέρησαν

ή ακυρώθηκαν, ενώ πολλοί δρόμοι έγιναν… παγοδρόμια και αρκετές καραμπόλες σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της χώρας. Συγκεκριμένα, εξαιτίας της χιονόπτωσης ματαιώθηκαν τουλάχιστον 48 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Χίθροου. Το Γκάτγουικ έκλεισε, καθώς τα αεροπλάνα δεν μπορούν ούτε να απογειωθούν ούτε να προσγειωθούν, με αποτέλεσμα να έχει υπάρχει μεγάλη αναστάτωση και ταλαιπωρία στους ταξιδιώτες. Δεκάδες πτήσεις με προορισμό το Γκάτγουικ έχουν εκτραπεί σε άλλα αεροδρόμια. Νωρίτερα είχε κλείσει και το αεροδρόμιο Στάνστεντ.

Δεκάδες σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ τέσσερα παιδιά έπεσαν σε λίμνη στο Babbs Mill Park στο Kingshurst και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση μετά τη διάσωσή τους χθες το απόγευμα.

Ο Οργανισμός Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA), ο οποίος έχει εκδώσει συναγερμό για ψυχρό καιρό μέχρι την Παρασκευή, συμβουλεύει τους κατοίκους να παραμείνουν σε ζεστά μέρη και να προσέχουν κυρίως τις ευάλωτες ομάδες.

Η National Highways κάνει έκκληση στους Λονδρέζους να μετακινούνται μόνο αν είναι ανάγκη και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην οδήγηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα