Βρετανία – Έρευνα PwC: Σε υψηλό 17 ετών η αισιοδοξία των τραπεζών

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 ετών βρίσκεται η αισιοδοξία των βρετανικών τραπεζών και χρηματοοικονομικών εταιρειών.

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα που πραγματοποίησε η PricewaterhouseCoopers για λογαριασμό του επιχειρηματικού λόμπι CBI, το 59% των εταιρειών δήλωσαν πως αισθάνονται πιο αισιόδοξες, έναντι ενός 6% που είναι λιγότερο αισιόδοξες.

Το καθαρό ποσοστό των αισιόδοξων διαμορφώθηκε στο 53%, το υψηλότερο από τον Δεκέμβριο του 1996.

Το

24% των εταιρειών του χρηματοοικονομικού τομέα έχει αυξήσει τον αριθμό του προσωπικού του, κάτι που αποτελεί την μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων έξι ετών.

Η έρευνα εκτιμά πως κατά το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, προστέθηκαν 10.000 θέσεις εργασίας, ενώ άλλες 2.000 θέσεις αναμένεται να δημιουργηθούν το τρέχον τρίμηνο, αυξάνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων στον χρηματοοικονομικό κλάδο σε 1,14 εκατ. άτομα.

Στα αρνητικά στοιχεία που αποκάλυψε η έρευνα περιλαμβάνεται ο όγκος των δραστηριοτήτων, ο οποίος μειώθηκε το τελευταίο τρίμηνο. Περίπου το 22% των επιχειρήσεων δήλωσε ότι είδε αύξηση του όγκου δραστηριοτήτων, όμως το 32% ανέφερε πως είχε πτώση.

Keywords
Τυχαία Θέματα