Βραζιλία: Πέταξε το ΔΝΤ έξω από τη χώρα ο Μπολσονάρο!

H κυβέρνηση Μπολσονάρο έδιωξε τον μόνο αντιπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη Βραζιλία εν μέσω διαμαρτυριών για τις προβλέψεις του Ταμείου για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Ο υπουργός Οικονομίας Πάουλο Γκέντες ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η Βραζιλία θα κλείσει το γραφείο του Ταμείου στη χώρα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση κάλεσε το ΔΝΤ «να κάνει προβλέψεις αλλού». Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο ίδιος επικαλέστηκε

την επίδοση της χώρας κατά τη διάρκεια της πανδημίας ως παράδειγμα για τις αποτυχίες του οργανισμού. Το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 4% το 2020, πολύ λιγότερο από την πρόβλεψη του ΔΝΤ για συρρίκνωση πάνω από 9%.

«Έχουν περάσει χρόνια από τότε που τους είχαμε ανάγκη εδώ. Έμειναν επειδή τους αρέσει το φαγητό, το ποδόσφαιρο, οι ωραίες συζητήσεις και από καιρού εις καιρόν να κάνουν κριτική και να κάνουν λανθασμένες προβλέψεις. Από τις 30 Ιουνίου, όταν ο τρέχων αντιπρόσωπος του ΔΝΤ πρόκειται να αντικατασταθεί, η Βραζιλία θα σταματήσει να αναγνωρίζει το γραφείο του οργανισμού στη χώρα» τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα