Βραβεία 200.000 ευρώ για τις καλύτερες εφαρμογές από την Vodafone

Με συνολικό έπαθλο το ποσό των 200.000 ευρώ, το Ίδρυμα του Ομίλου Vodafone, διοργανώνει για πρώτη φορά τον διαγωνισμό “Mobile for Good Europe Awards”. Στόχος του διαγωνισμού, η ανάπτυξη εφαρμογών για smartphone με λειτουργικό iOS και Android, με την προϋπόθεση να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και να συνεισφέρουν στη βιώσιμη ανάπτυξη

της κοινωνίας.

Τα Mobile for Good Awards θα αποδοθούν στις καλύτερες εφαρμογές με συνολικό έπαθλο 200.000€, το οποίο θα μοιραστεί στους νικητές τεσσάρων κατηγοριών: υγεία, προσβασιμότητα, εκπαίδευση και υπηρεσίες προς τους πολίτες. Συγκεκριμένα, οι εφαρμογές θα πρέπει να ικανοποιούν τα παρακάτω κριτήρια ανά κατηγορία:

Υγεία: καινοτόμες εφαρμογές με αντικείμενο όπως η παρακολούθηση ασθενών σε πραγματικό χρόνο, καθώς και η συλλογή/αποστολή δεδομένων που αφορούν στην υγείαΠροσβασιμότητα: εφαρμογές που στόχο θα έχουν τη βελτίωση της ζωής των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρίαΕκπαίδευση: εφαρμογές που θα αποτελούν απλά και αποτελεσματικά εργαλεία διδασκαλίαςΥπηρεσίες προς τους πολίτες: για τη συγκεκριμένη κατηγορία δεν απαιτείται η ανάπτυξη εφαρμογών. Θα αναζητηθούν και θα αξιολογηθούν ιδέες για το πώς οι δημόσιοι φορείς, σε κυβερνητικό/εθνικό καθώς και σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, μπορούν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία της κινητής επικοινωνίας για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες τους.

Για κάθε μια από τις 4 κατηγορίες θα αναδειχτούν 3 νικητές. Ο πρώτος νικητής κάθε κατηγορίας θα λάβει 30.000€, ο δεύτερος 15.000€ και ο τρίτος 5.000€.

Οι developers μπορούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό υποβάλλοντας την υποψηφιότητα τους έως και τις 15 Οκτωβρίου 2013 μέσα από την ιστοσελίδα mobileforgoodeuropeawards.com/, ενώ η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου 2013 στις Βρυξέλλες.

Τα βραβεία αποτελούν ουσιαστικά την επέκταση των Smart Accessibility Awards που είχαν πραγματοποιηθεί το 2011 και το 2012 και σε άλλες κατηγορίες με στόχο την ανάπτυξη εφαρμογών για τη βελτίωση της ζωής ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα