Βούτσης: Υπήρχαν φωνές στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν επιθυμούσαν να ανατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον “Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής”, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης εμφανίζεται βέβαιος πως η “ελληνική περιπέτεια” θα κλείσει με ένα αναπτυξιακό πρόσημο και πως οι εκλογές θα γίνουν το 2019.

Ο κ. Βούτσης, ωστόσο, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να κληθεί να ψηφίσει νέα μέτρα το φθινόπωρο απάντησε λέγοντας

πως “ποτέ κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα”. Ο Πρόεδρος της Βουλής αποκαλύπτει πως πριν από τις εκλογές του 2015 υπήρχαν φωνές στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν επιθυμούσαν να ανατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά. “Υπήρχαν απόψεις ανάμεσά μας που σωστά εκτιμούσαν όλα τα δεδομένα και ήταν πιο επιφυλακτικοί σε αυτή την επιλογή. Εγώ είμαι και τώρα σαφής ότι έπρεπε να γίνει έτσι. Όπως φάνηκε, τα οικονομικά στοιχεία της περιόδου αλλά και η μη αξιολόγηση και η συζήτηση περί πιστοληπτικής γραμμής δεν κατέτειναν σε καμία περίπτωση ότι βγαίναμε σε ορατό διάστημα, μηνών, από την κρίση”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Βουλής, επίσης, υποστηρίζει πως η συζήτηση για τα 16 δισ. του Νομισματοκοπείου έγινε αλλά σε καμία περίπτωση για να τα “αρπάξει ο Τσίπρας”, όπως διηγείται ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο κ. Βούτσης αποστασιοποιείται από τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο Παύλος Πολάκης για δικαστές και δημοσιογράφους, χαρακτηρίζοντάς τες “ακραίες”, ενώ για τις δράσεις του “Ρουβίκωνα” τονίζει πως, όταν δεν υπάρχει βία, “πρέπει να υπάρχει πολύ μεγάλη ανεκτικότητα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα