«Βουνό» οι 650 μ. για τον ΓΔ – Το 50% του τζίρου σε Εθνική, Alpha Bank

«Σκληρό καρύδι» αποδείχθηκε -σε μία ακόμα συνεδρίαση- η αντίσταση των 650 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη, που έκλεισε τις συναλλαγές της Δευτέρας με οριακά κέρδη. Παρά το γεγονός ότι ο ΓΔ βρέθηκε από πολύ νωρίς πάνω από τις 650 μονάδες -για πρώτη φορά από τις αρχές Ιουλίου- στη συνέχεια των συναλλαγών περιόρισε αισθητά τα κέρδη του, χωρίς ωστόσο να χάσει το θετικό πρόσημο.

Αντίθετα, ο δείκτης των τραπεζών υποχρεώθηκε σε οριακές απώλειες, ολοκληρώνοντας στο χαμηλό ημέρας που σημείωσε

στις δημοπρασίες, παρά το γεγονός ότι ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να ενισχύεται σε ποσοστό έως και 4,16%.

Στον FTSE20 η εικόνα ήταν μικτή, με τις μετοχές των ΔΕΗ, ΕΤΕ και ΜΕΤΚΑ να καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστιαία κέρδη, ενώ στον αντίποδα τις ισχυρότερες πιέσεις δέχθηκαν οι τίτλοι των Cyprus Popular Bank, Alpha Bank και Βιοχάλκο.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, ζημιές αναμένεται να ανακοινώσει αύριο για το β’ τρίμηνο του 2012 η Credit Agricole. Συγκεκριμένα, οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για ζημιές 6,2 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 339 εκατ. ευρώ στο β’ τρίμηνο του 2011, ενώ παράλληλα αναμένεται πτώση 20% του τζίρου στα 4,42 δισ. ευρώ.

“Το ενδιαφέρον ωστόσο τον επενδυτών στρέφεται στην Emporiki, η οποία έχει βαρύνει με δισεκατομμύρια ευρώ τη Γαλλική Τράπεζα, από τότε που η τελευταία ανέλαβε τη διοίκηση της πρώτης, το 2006″ αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα. Αυτό που θα αναμένουν, στις ανακοινώσεις της Credit Agricole, είναι νέες πληροφορίες για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τις Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank.

Ουκ ολίγοι traders, έσπευσαν από το πρωί να λάβουν θέσεις στις μετοχές των δύο από τους τρεις θεωρητικούς διεκδικητές της Εμπορικής Τράπεζας, ποντάροντας σε βραχυπρόθεσμο, αλλά ισχυρό ράλι, που θα τους έδινε την ευκαιρία να βάλλουν νέα σενάρια ανακατατάξεων, στον κλάδο, στο τραπέζι και να ξεφορτώσουν σε σχετικά υψηλότερα επίπεδα.

Αν υπάρξει θετική εξέλιξη στο μέτωπο της Εμπορικής, το πιθανότερο είναι να δοκιμαστεί και η αντίσταση των 685-694 μονάδων, όμως από εκεί και ψηλότερα θα απαιτηθούν πολλαπλάσιοι τζίροι.

Οι συγκρατημένα αισιόδοξοι έχουν σαν “μπαλαντέρ” την εκτίμηση σύμφωνα με την οποία, εκτός Τραπεζών ο μέσος δείκτης P/E για το FTSE 20 εκτιμάται κάτω του 10 σε αντίθεση με τα περισσότερα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, όμως το ρίσκο της Χώρας είναι αυτό που κρατάει χαμηλά τις μη Τραπεζικές μετοχές.

Όμως και εδώ χρειάζεται σχετική προσοχή, καθώς αρκετοί μη Τραπεζικοί τίτλοι του 20αρη, προβληματίζουν από τεχνικής απόψεως.

Έτσι η μετοχή της Motor Oil, παρουσιάζει “υψοφοβικά σύνδρομα” μόλις “δει” τιμές υψηλότερες των 5,00 ευρώ, επίπεδο καθαρά ψυχολογικό, καθώς η σημαντική αντίσταση εντοπίζεται στα 5,08 – 5,10 ευρώ.

Πλαγιοκαθοδική η κίνηση που έχει ξεκινήσει από τα 2,32 ευρώ (κλείσιμο 7/8) για την Βιοχάλκο, η οποία συνοδεύεται με “τσιμπημένες” συναλλαγές.

Η ΔΕΗ μπήκε στην “υψηλών απαιτήσεων” ζώνη των 2,70 – 2,80 ευρώ και αν δώσει ανοδική διαφυγή θα κινηθεί προς τα 3,40 ευρώ.

Τέ

Keywords
Τυχαία Θέματα