ΒΟΥΛΗ: Ζητούν άνοιγμα λογαριασμού του Α.Μητρόπουλου – 8 χρόνια δεν καταθέτει πόθεν έσχες ο Στ.Ψυχάρης

19:14 8/2/2016 - Πηγή: BankWars

Άνοιγμα συγκεκριμένου τραπεζικού λογαριασμού που διαθέτει ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος σε τράπεζα του εξωτερικού, ζήτησε η επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής, καθώς τα μέλη της δεν πείστηκαν από τις αρχικές εξηγήσεις του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή είχε ζητήσει από τον κ. Μητρόπουλο τις κινήσεις του συγκεκριμένου λογαριασμού, ωστόσο στην απάντησή του

δήλωσε μόνο το ποσό που έχει σήμερα στην συγκεκριμένη τράπεζα.

Η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής που διερευνά τον φάκελο του εκδότη Στ. Ψυχάρη κατόπιν αιτήματος του εισαγγελέα, έλαβε γνώση από την επιτροπή που διερευνά το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ότι ο εκδότης δεν έχει καταθέσει δηλώσεις επί σειρά ετών.

Συγκεκριμένα ο κ. Ψυχάρης φέρεται να μην κατέθεσε δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης την περίοδο 1998 – 2000 και την περίοδο 2002-2009. Η επιτροπή Πόθεν Έσχες έστειλε, πάντως, επιστολή στον κ. Ψυχάρη με την οποία του ζητά να καταθέσει εκ νέου όλες τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασής του των παρελθόντων ετών. Παράλληλα, η Επιτροπή Πόθεν Έσχες ανέθεσε σε ορκωτούς λογιστές να ελέγξουν τα Πόθεν Έσχες που έχει καταθέσει ο κ. Ψυχάρης από το 2009 και μετά στο πλαίσιο των δικαστικών ερευνών που διεξάγονται για τα δάνεια που έλαβε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη.

Η επιτροπή Πόθεν Έσχες παρέπεμψε στις δικαστικές αρχές τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκο Μίχο ο οποίος καθυστερούσε επί χρόνια να καταθέσει δήλωση Πόθεν Έσχες για το 2012. Ο κ. Μίχος αγνόησε, μάλιστα, τις συνεχείς οχλήσεις τις επιτροπής να καταθέσει στοιχεία που του ζητήθηκαν.

Εκτός αυτού, η επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει στη Δικαιοσύνη τον Νίκο Μίχο. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής απέφευγε αρχικά να καταθέσει δήλωση περιουσιακής κατάστασης. Τελικά μετά από παρατάσεις προθεσμιών κατέθεσε ελλιπές «πόθεν έσχες» και αγνόησε να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤ.ΨΥΧΑΡΗ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ…

«Το Βήμα» την περασμένη Κυριακή έθεσε το ζήτημα της ενδεχόμενης προσφυγής στις κάλπες. Αμέσως τα παπαγαλάκια (ανόητα κατά φύσιν και πολύχρωμα κατ’ επάγγελμα) έπιασαν δουλειά.Εξορκίζουν τις κάλπες όσοι έχουν τον φόβο του μουντζούρη. Αλλα έχουν υποσχεθεί και άλλα πράττουν. Στην περίπτωσή μας οι δύο βασικοί αντίπαλοι εμφανίζονται ότι προσβλέπουν σε εκλογικό θρίαμβο αν γίνουν πρόωρες εκλογές. Ο κ. Τσίπρας επαίρεται λέγων ότι έχει κερδίσει τρεις συνεχόμενες αναμετρήσεις στις κάλπες και προεξοφλεί τέταρτον έπαθλον.Ο νέος αρχηγός της Αντιπολιτεύσεως βλέπει τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις και ετοιμάζει επίσημο ένδυμα για την ορκωμοσία του!Το ενδεχόμενο των εκλογών θα τείνει να γίνει πραγματικότης αν συμβεί «ατύχημα» στη Βουλή. Η σημερινή κυβερνώσα πλειοψηφία είναι εύθραυστη και διέπεται από τη σφοδρή επιθυμία εκείνων που τη συγκροτούν να διατηρήσουν τη βουλευτική έδρα.ΥΓ.: Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Ο μόνος που έχει κερδίσει τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις είναι ο Κ. Καραμανλής. Το τίμημα της εξουσίας ήταν οδυνηρό. Εφυγε από την Ελλάδα με αεροπλάνο της γραμμής…
Keywords
Τυχαία Θέματα