ΒΟΥΛΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ: Τα γεγονότα της ΕΡΤ στο προσκήνιο – Λίγα λόγια για τα πραγματικά προβλήματα του λαού

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή με αφορμή καταγγελίες από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτους Έλληνες, αλλά και το ΚΚΕ, ότι βουλευτές χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ έξω από την ΕΡΤ

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των τριών κομμάτων Παναγιώτης Λαφαζάνης,

Νότης Μαριάς και Θανάσης Παφίλης ζήτησαν από την κυβέρνηση να αποσύρει από την ΕΡΤ τα ΜΑΤ και να ενημερώσουν τη Βουλή τόσο ο πρόεδρος του Σώματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης όσο και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη που διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχουν προπηλακιστεί βουλευτές έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

«Αυτό που επιχειρήθηκε ήταν βίαιη εισβολή βουλευτών μαζί με μια ομάδα εργαζομένων έξω από το κτίριο της ΕΡΤ. Δεν θα επιτρέψουμε επανακατάληψη της ΕΡΤ. Είναι δημόσια περιουσία», υπογράμμισε ο κ. Σταμάτης.

Ο Α. Τσίπρας καταγγέλλοντας το συγκεκριμένο περιστατικό είπε ότι πρόκειται για επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης που τορπιλίζει τη δημοκρατία.

Μ. Χρυσοχοΐδης: Πυρηνική βόμβα η πρόταση μομφής

Σε έντονο ύφος κινήθηκε η ομιλία του υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Βουλή.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκδηλώθηκε για κάποιοι μείζον ζήτημα, αλλά για την ΕΡΤ, είπε ο κ. Χρυσοχοΐδες και αναρωτήθηκε για τη χρονική συγκυρία που χρησιμοποιήθηκε αυτό το μέτρο, το οποίο χαρακτήρισε ακραίο και μάλιστα «πυρηνική βόμβα».

«Κυνηγάτε μύγες με πολυβόλα» είπε ο υπουργός Υποδομών και απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους καταλόγισε «δυσπιστία χωρίς αιτία».

Αναφερόμενος στο ταξίδι του κ. Τσίπρα στην Αμερική, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήγε στην άγρια δύση και έδωσε όρκους αφοσίωσης στο διεθνές κεφάλαιο ότι θα είναι πιστός στην Ευρωζώνη την ώρα που στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν προβλήματα» συνδέοντας με αυτό τον τρόπο την πρόταση μομφής που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Π. Λαφαζάνης: Καταστρέψατε τη χώρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την πρωτοβουλία να αξιοποιήσει την κορυφαία θεσμική δυνατότητα και να υποβάλλει πρόταση μομφής γιατί η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε, πήρε την πρωτοβουλία να αξιοποιήσει την κορυφαία θεσμική δυνατότητα ενάντια σε μια κυβέρνηση του μαύρου που πνίγει τη χώρα και τη δημοκρατία, σε μια κυβέρνηση που κατέστρεψε οικονομικά τη χώρα.

Ποτέ, είπε ο κ. Λαφαζάνης δεν κατάφερε μια κυβέρνηση τέτοια καταστροφή, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και μάλιστα σε καιρό ειρήνης.

«Ο λαός δεν αντέχει άλλο» σημείωσε και πρόσθεσε: «Είστε επικίνδυνοι για τη χώρα» καταλογίζοντας στην κυβέρνηση αποικιοκρατική νοοτροπία και μάλιστα από τις πλέον σκληρές.

Γ. Μανιάτης: Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μομφή στις θυσίες του ελληνικού λαού

Η πρόταση μομφής που συζητούμε σήμερα είναι ένα δείγμα για το τι δεν πρέπει να κάνει μια προοδευτική παράταξη. Ουσιαστικά είναι πρόταση μομφής στις θυσίες του ελληνικού λαού, είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης από το βήμα στης Βουλής.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πρόκειται για ακόμη ένα δείγμα ανευθυνότητας, λαϊκισμού και τακτικισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος υποστήριξε ότι η ΕΡΤ υπήρξε απλά ένα άλλοθι για να υπηρετηθούν οι κομματικές μικροφιλοδοξίες και να μεταφερθεί, όπως είπε, η καταστροφολογία εντός του κοινοβουλίου.

«Έμεινε λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος να σκιαμαχεί με ανεμόμυλους» είπε και αναρωτήθηκε πως μια τέτοια τακτική μπορεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με μια σύγχρονη προοδευτική αριστερά.

Original article: ΒΟΥΛΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ: Τα γεγονότα της ΕΡΤ στο προσκήνιο – Λίγα λόγια για τα πραγματικά προβλήματα του λαού.

Keywords
Τυχαία Θέματα