ΒΟΥΛΗ – Ευ.Μειμαράκης: Δεύτερη φορά Αριστερά, πρώτη φορά τα σπίτια στο σφυρί

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα μέτρα που φέρνει -με αιχμή τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και τους φόρους- αλλά και για τη διαδικασία του κατεπείγοντος εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για τη δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων που θα τεθούν απόψε σε ψηφοφορία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για διπλή πρόκληση που αφορά και στη διαδιακασία και στην ουσία, κατήγγειλε

την κυβέρνηση ως κοινωνικά ανάλγητη, ανίκανη και ανεύθυνη και έθεσε το ερώτημα με τι συνείδηση οι βουλευτές κυβερνητικής πλειοψηφίας θα ψηφίσουν αυτά τα μέτρα.

“Ο Τσίπρας, ο Καμμένος και η κυβέρνησή τους δεν κάνουν σήμερα τίποτα αλλο παρά μόνον αυτά που απέκλειαν. Επιλέγουν συνεχώς τη διαδικασία του κατεπείγοντος, να μην υπάρχει χρόνος για ουσιαστική συζήτηση, για ακρόαση φορέων, να μην μάθει η κοινωνία τι ακριβώς πάνε να κάνουν” είπε και πρόσθεσε:

“Έφεραν ένα νομοσχέδιο μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα και ύστερα έμπλεξαν στη μετάφραση, προσπάθησαν να παραπλανήσουν, να εξαπατήσουν και τώρα προσπαθούν να ωραιοποιήσουν ακόμη και τα πιο επώδυνα μέτρα. Αποδεικνύουν πως η μόνη συνέπειά τους είναι η ασυνέπεια και πως ήταν απάτη τα όσα έλεγαν προεκλογικά, αποδεικνύουν ότι η κοινωνική ευαισθησία και η κοινωνική πολιτική είναι μύθος για τη νεοφιλελεύθερη, ανάλγητη κυβέρνηση αριστερού ΣΥΡΙΖΑ”.

Όλα όσα έλεγαν Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ για κόκκινα δάνεια και προστασία πρώτης κατοικίας ήταν ψέμα για να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών, τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης και αναρωτήθηκε πώς οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα κοιμηθούν το βράδυ που θα γίνει ο πρώτος πλειστηριασμός για σπίτι οικογένειας που δεν έχει να πληρώσει.

“Εμείς κρατήσαμε και κανένας πλειστηριασμός δεν έγινε στα χρόνια της κρίσης” τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε πως ο Αλέξης Τσίρπας και η σημερινή κυβέρνηση:

“Σε πλήρη αντίθεση με όσα έλεγαν, με τον νόμο αυτόν ανοίγουν την κερκόπορτα για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ξεσπιτώνουν συμπολίτες μας με εισόδημα που μόλις ξεπερνά τα 8.000 ευρώ τον χρόνο, χιλιάδες πολίτες κινδυνεύουν να χάσουν για πρώτη φορά τα σπίτι ατους (…) Αποδεικνύουν, ανικανότητα, ανευθυνότητα, ανεπάρκεια, προσπαθούν να μας εξισώσουν όλους προς τα κάτω και αυτή είναι η δήθεν κοινωνική ευαισθησία του νεοφιλελευθερου ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με αφορμή τις νέες αλλαγές στις 100 δόσεις. “Είναι η τρίτη τροποποίηση και κάθε τροποποίηση φέρνει τους φορολογούμενους σε ακόμη πιο δύσκολη θέση. Τους πετά έξω από τη ρύθμιση με την πρώτη αφορμή. Επιτέλους, πόσες φορές θα τα αλλάξετε όλα αυτά; Τι περάσατε τη Βουλή, πλυντήριο να ξεπλένει τις ιδεοληψίες σας. Γιατί τέτοιο αλαλούμ και ανικανότητα;” δήλωσε μεταξύ άλλων.

“Πέρα από τους αριστερούς πλειστηριασμούς έχουμε και τους αριστερούς φόρους” είπε στη συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκης και εξαπέλυσε πυρά για την απόφαση της κυβέρνησης να φορολογήσει επιπλέον στα νόμιμα τυχερά παιχνίδια, αντί -όπως είπε- να χτυπήσει τον παράνομο και να βάλει τάξη στον τζόγο του Διαδικτύου.

Το πιο ανησυχητικό, όμως, είναι ότι η κυβέρνηση χτυπά τον ιδιωτικό τομέα και τη μικρή την ελληνική παραγωγή με την επιβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, υπογράμμισε ακόμη ο κ. Μεϊμαράκης.

“Χτυπούν αλύπητα όσους παράγουν οτιδήποτε! Όχι μόνο δεν φέρνετε επενδύσεις, αλλά με τα μέτρα που παίρνετε θα γονατίσετε και αυτούς που στα χρόνια της κρίσης κρατήθηκαν όρθιοι” τόνισε και πρόσθεσε: “Είναι δίκαιο αυτό; Υπηρετείτε τα ελληνικά συμφέροντα; Έχουμε αρχίσει και αναρωτιόμαστε ποια συμφέροντα εξυπηρετείτε; Γιατί αυτό πλήττει την ανταγωνιστικότητά μας και σκοτώνει την ελληνική παραγωγή και υπονομεύει την ανάπτυξη της υπαιθρου!”.

“Έχουμε και νέο χαράτσι Τσίπρα για τα τέλη κυκλοφορίας, που δεν υπήρχε καν στο τρίτο μνημόνιο, που πλήττει χιλιάδες οικογένειες και εξανεμίζει κάθε εμπιστοσύνη του πολίτη στο κράτος” συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Και δεν είναι μόνον αυτά, έρχονται και νέοι φόροι, για τους αγρότες και οδυνηρές περικοπές στις συντάξεις. Έρχεται ο πιο βαρύς χειμώνας, της νεοφιλελεύθερης αριστεράς, που δεν ξέρει ούτε που βρίσκεται ούτε πού πάει. Και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι όλα αυτά είναι προτάσεις της κυβέρνησης και σταματήστε να καλλιεργείτε σύγχυση ότι τα ψηφίσαμε κι εμείς” είπε ο ίδιος.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε πως “η ΝΔ είναι και παραμένει αυθεντικός εκφραστής του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας, είναι δύναμη ευθύνης και κοινωνικής ευθύνης και κινείται ταυτόχρονα στα πλαίσια του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού, του μεταρρυθμιστικού, με κοινωνικό και ανθρώπινο πρόσωπο”, γιατί -όπως είπε- ο άνθρωπος είναι στο κέντρο της πολιτικής της. Ό,τι χρειαστεί για το καλό της χώρας θα το στηρίξουμε, αλλά στο μίγμα πολιτικής που ακολουθείτε θα είμαστε απέναντι, πρόσθεσε.

“Αυτά τα μέτρα που φέρνετε είναι μέτρα δικά σας, είναι μέτρα ΤσίπραΚαμμένου και κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ” ξεκαθάρισε και αφού έθεσε προς τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας το ερώτημα “με τι συνείδηση” θα ψηφίσουν την πρώτη κατοικία, κάλεσε τους κυβερνώντες να κοιτάξουν να λύσουν τα δικά τους εσωκομματικά ζητήματα, στέλνοντας το μήνυμα ότι “η ΝΔ τη Δευτέρα θα είναι εδώ ενωμένη και δυνατή, παρούσα για να ασκήσει ακόμη καλύτερα τα θεσμικά της καθήκοντα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα