ΝΤ. ΤΡΑΜΠ: Νέο αυστηρό μήνυμα στη Β. Κορέα – Κλειδωμένες και οπλισμένες οι στρατιωτικές λύσεις!

[UPD]Δεν έχουν τέλος οι προειδοποιήσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ προς τη Βόρεια Κορέα.

“Οι στρατιωτικές λύσεις είναι πλέον έτοιμες, κλειδωμένες και οπλισμένες [locked and loaded] εφόσον η Βόρεια Κορέα δράσει απερίσκεπτα”, αναφέρει σε σημερινό του μήνυμα του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος και προσθέτει: “Ελπίζω ο Kim Jong Un να βρει ένα άλλο δρόμο”.

ΧΘΕΣ

Νέα

προειδοποίηση κατά της Βόρειας Κορέας εξαπέλυσε την Πέμπτη ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε την Βόρεια Κορέα «να συνέλθει, διαφορετικά θα βρεθεί σε μπελάδες» όπως λίγες χώρες στο παρελθόν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος τόνισε πως η Πιονγκγιάνγκ θα έπρεπε να είναι «πολύ, πολύ ανήσυχη» αν κάνει κάτι στις ΗΠΑ. «Αυτό που κάνουν και αυτά για τα οποία μένουν ατιμώρητοι είναι μια τραγωδία και δεν μπορεί να επιτραπεί» υπογράμμισε. «Θα τους συμβούν πράγματα, που δεν θεωρούσαν ποτέ πιθανό να τους συμβούν» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το αν εξετάζεται ένα προληπτικό χτύπημα ο κ. Τραμπ απάντησε «θα δούμε».

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε πως πιστεύει ότι η Κίνα θα κάνει περισσότερο για το ζήτημα της Βόρειας Κορέας.

Υπογράμμισε επίσης πως οι ΗΠΑ είναι πάντα ανοιχτές στις διαπραγματεύσεις, αλλά πρόσθεσε πως «διαπραγματεύονται για 25 χρόνια».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:

Βόρεια Κορέα: Έτσι θα πλήξουμε τη Νήσο Γκουάμ!

Εντός των ημερών θα είναι έτοιμο της σχέδιο της Βόρειας Κορέας για την επίθεση στη Νήσο Γκουάμ και το μόνο που απομένει είναι η έγκριση του Κιμ Γιονγκ Ουν , όπως μεταδίδει το Reuters.


Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο της χώρας, KCNA, η Βόρεια Κορέα θα έχει εκπονήσει έως τα μέσα του μήνα Αυγούστου το σχέδιο για την εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς εναντίον της νήσου Γκουάμ, επικράτειας των Ηνωμένων Πολιτειών στον Ειρηνικό, και θα το παρουσιάσει στον ηγέτη της, ώστε να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει περαιτέρω.

“Οι ρουκέτες τύπου Hwasong-12 που θα εκτοξευθούν από τον Λαϊκό Στρατό της Κορέας θα διασχίσουν τον ουρανό πάνω από τις περιφέρειες Σιμάνε, Χιροσίμα και Κοΐτσι στην Ιαπωνία”, ανέφερε το πρακτορείο, επικαλούμενο τον διοικητή της Στρατηγικής Δύναμης του Στρατού, στρατηγό Κιμ Ρακ Γκιόμ. “Θα πετάξουν 3.356,7 χλμ σε 1.065 δευτερόλεπτα και θα πέσουν στη θάλασσα 30 με 40 χλμ από τις ακτές του Γκουάμ”, πρόσθεσε.

Η Βόρεια Κορέα πρόσθεσε ότι οι απειλές του αμερικανού Ντόναλντ Τραμπ περί “φωτιάς και οργής” στις αρχές της εβδομάδας είναι “ένα σωρό ανοησίες”, και πρόσθεσε ότι “μόνο η απόλυτη ισχύς μπορεί να επιδράσει πάνω του”.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον δήλωσε από την πλευρά του ότι δεν υπάρχει άμεση απειλή από τη Βόρειο Κορέα.

Σε δηλώσεις του από τη νήσο Γκουάμ όπου σταμάτησε το αεροσκάφος του για ανεφοδιασμό, ο Τίλερσον υπερασπίστηκε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος την Τρίτη απείλησε την Βόρειο Κορέα με «φωτιά και οργή».

O Αμερικανός πρόεδρος ήθελε απλά να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη Βόρειο Κορέα, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο Τίλερσον είπε ότι είναι αισιόδοξος πως οι προσπάθειες πιέσεις τόσο από τη Ρωσία όσο και από την Κίνα μπορούν να οδηγήσουν σε νέο διάλογο με την Πιονγκγιάνγκ «για ένα διαφορετικό μέλλον».

Διαβάστε επίσης:

Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν εκτοξεύουν απειλές για επίθεση – Παγκόσμια ανησυχία

Keywords
Τυχαία Θέματα