Βόρεια Κορέα: «Έχουμε πυρηνικό οπλοστάσιο» – Έτοιμη για πυρηνικό πόλεμο

19:33 7/5/2015 - Πηγή: BankWars
Η Β. Κορέα διαβεβαιώνει: «Έχουμε πυρηνικό οπλοστάσιο» ενώ ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί τον αιώνιο εχθρό του προειδοποιώντας ότι θα απαντήσει αν η Αμερική «την αναγκάσει».

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής διευθυντής του βορειοκορεατικού think tank, Ινστιτούτο για την Έρευνα της Εθνικής Επανένωσης, Παρκ Γιονγκ-Τσολ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CNN, η χώρα διαθέτει «πυρηνικό οπλοστάσιο».

Στην σπάνια

συνέντευξη, προϋπόθεση της οποίας ήταν να καταγράφονται πίσω από τον Παρκ Γιονγκ-Τσολ δύο κάδρα με τον μεγάλο ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Ιλ Σουνγκ, και τον νυν επικεφαλής Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Βορειοκορεάτης κατέστησε σαφές πως η χώρα διαθέτει πυρηνικά όπλα.

Πρόσθεσε δε, πως με αυτά μπορεί να πραγματοποιηθεί επίθεση κατά των ΗΠΑ, αν η χώρα αναγκαστεί να το κάνει.

«Έχουμε πυρηνικό οπλοστάσιο. Μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε αν αναγκαστούμε από τις ΗΠΑ», πρόσθεσε ο Παρκ Γιονγκ-Τσολ.

Την ίδια ώρα, διέψευσε κατηγορηματικά την ύπαρξη στρατοπέδων κρατουμένων, όπως αποκάλυψε ο ΟΗΕ, διευκρινίζοντας ότι στην Βόρειο Κορέα δεν σημειώνονται πολιτικές διαμάχες ώστε να είναι απαραίτητος ο όρος του «πολιτικού κρατουμένου».

«Αν μιλήσετε για ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μου, θα μιλήσω για ανθρώπινα δικαιώματα στις ΗΠΑ», προειδοποίησε συμπληρώνοντας ότι σημειώνονται πολλές αντιρατσιστικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έπειτα από τους θανάτους «μαύρων ανθρώπων από την αστυνομία. Έχετε φυλακές γεμάτες εγκλείστους και νέες τεχνικές βασανιστηρίων που χρησιμοποιούνται».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι γνωρίζουν τις σοβαρές μορφές βασανιστηρίων που εφαρμόζονται σε κρατούμενους.

Keywords
Τυχαία Θέματα