Βόμβες Κουβέλη στη Βουλή για “δούναι – λαβείν” επιχειρηματιών με πολιτικούς – Πιστός ακόλουθος του ΣΥΡΙΖΑ…

Στην ακραία κόντρα κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να πάρει μέρος και ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος, με παρέμβασή του στη Βουλή, είπε ότι «μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος» είναι «προσδεμένο με επιχειρηματικά συμφέροντα… και έχουν σχέση “δούναι και λαβείν” κάτω από το τραπέζι».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

κατήγγειλε ακόμα ότι «κάποια κόμματα» (σ.σ. δεν τα κατονόμασε) εν μέσω κρίσης έλαβαν δάνεια, αν και οι κάνουλες των τραπεζών είχαν κλείσει για πολίτες και επιχειρήσεις, ενώ αναρωτήθηκε αν «είναι «κόκκινα» αυτά τα δάνεια «ή μήπως αναχρηματοδοτούνται από τις ίδιες τις τράπεζες, για να μην καταταγούν στη λίστα των κόκκινων δανείων;».

«Ας μην ελπίσουμε ότι θα κλείσουν τα ρήγματα της διαφάνειας και αυτό γιατί το μεγάλο ζήτημα είναι ότι υπάρχει πρόσδεση μεγάλου μέρους του πολιτικού συστήματος με επιχειρηματικά συμφέροντα. Η προνομιακή μεταχείριση κόμματος ή κομμάτων από οργανωμένα συμφέροντα -που με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουν πρόσβαση στις δημόσιες προμήθειες- έχει αντάλλαγμα, το οποίο δεν αποτιμάται χρηματικά, διότι έχει προηγηθεί το δούναι και λαβείν».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ ΝΔ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Καταγγελία ότι η ΝΔ το 2013 εμφανίζεται να συνήψε δάνειο ύψους 14,8 εκατ. ευρώ, έκανε στη Βουλή ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο νομοσχέδιο για την χρηματοδότηση των κομμάτων. .

«Η ΝΔ όποια δάνεια έχει πάρει τα πήρε με διαφάνεια. Εξυπηρετεί τα δάνειά της».«Μην προσπαθείτε να δημιουργείτε εντυπώσεις μέσα στο πνεύμα των τελευταίων ημερών», απάντησε ο υπουργός Αργ. Ντινόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα