“ΒΟΜΒΑ” ΣΟΪΜΠΛΕ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Η Ελλάδα δεν έχει ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της και η αξιολόγηση δεν μπορεί να ολοκληρωθεί, αν δεν υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά το Ecofin, τορπιλίζοντας τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για έξοδο από το μνημόνιο.

«Στην Ελλάδα

η εξέταση της πορείας του προγράμματος δεν μπορεί ακόμη να ολοκληρωθεί, γιατί σημαντικό κομμάτι των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν δεν έχει τελειώσει, τόνισε.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το Eurogroup απηύθυνε έκκληση στην Ελλάδα να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις, για να ξεκινήσει ή να…μην ξεκινήσει η συζήτηση για την επόμενη ημέρα, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

«Έτσι είναι. Πρώτα θα ολοκληρωθεί η ανασκόπηση και μετά θα έρθει η συμφωνία». Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση στις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που δόθηκε από κύκλους του υπουργείου Οικονομικών.

«Είναι προϋπόθεση να ολοκληρωθεί το review» σχολίαζαν οι ίδιες πηγές, για να προσθέσουν μέ νόημα: «Ωστόσο, εμείς συζητάμε για την επόμενη μέρα και το γεγονός ότι συζητάμε είναι ένα βήμα μπροστά. Δεν λέμε ότι είναι μία συζήτηση χωρίς προβλήματα, χωρίς αναταράξεις. Και οι άλλοι έχουν τις θέσεις τους».

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε σήμερα ότι η εποχή των μνημονίων για την Ελλάδα τελειώνει, ωστόσο αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, αν κρίνει κανείς από τα λεγόμενα Σόιμπλε.

Keywords
Τυχαία Θέματα