ΒΟΜΒΑ ΣΕ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ – “ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ”

15:02 6/3/2014 - Πηγή: BankWars

Στη Βουλή βρέθηκε ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης όπου έβαλε …βόμβες σε τραπεζίτες με τα όσα ανέφερε για τα “κοκκινα” δάνεια που χορηγούσαν και την διαφθορά στο τραπεζικό σύστημα.

Στα όσα ανέφερε χρησιμοποίησε πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς υποστηρίζοντας πως ο τρόπος λειτουργίας των τραπεζών αυτών έφερε στο φως ένα καινούργιο μοντέλο εγκληματία

με σπουδές στο ξέπλυμα χρήματος.

Ο κ. Νικολούδης έκανε εκτενή αναφορά στο ζήτημα καταλήστευσης τραπεζών από τις ίδιες του τις διοικήσεις και να αναφέρεται ονομαστικά στις τράπεζες Proton, FBB, Ταχυδρομικό ταμιευτήριο, Τράπεζα Πελοποννήσου και τράπεζα Χαλκίδας.“Έχουμε έναν νέο τύπο εγλήματος όπου οι ληστές δεν φορούν μάσκες ούτε φέρουν καλάσνικωφ αλλά έχουν καλές σπουδές, οφσόρ και ΜΜΕ” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολούδης.“Πολλά λεφτά μέσω της τακτικής των δανείων πήγαν σε τσέπες στελεχών και μελών διοικήσεων τραπεζών. Εγώ το ονόμασα νέο τύπο εγκλήματος. Ξεκίνησε από το 2007 και κορυφώθηκε το 2009 όπου σημειώθηκε ένα ντελίριο εγκληματικών πράξεων σε βάρος τραπεζών από τις ίδιες του τις διοικήσεις πολλαπλάσιο των διαρρήξεων. Όσα χρόνια είμαι εισαγγελέας,όλες οι διαρρήξεις δεν φτάνουν το αντικείμενο του εγκλήματος σε βάρος μιας τράπεζας” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολούδης.

Στην πρώτη κατηγορία βρίσκονται η Proton Bank του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, η FBB του Βίκτορα Ρέστη και η τράπεζα Χαλκίδας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως ανέφερε ο κ.Νικολούδης, οι τράπεζες λειτουργούσαν και ό,τι έκαναν το έκαναν για να ωφεληθούν οικονομικά οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των τραπεζών.

Στη δεύτερη κατηγορία είναι το ΤΤ και η τράπεζα Πελοποννήσου που έδιναν δάνεια σε άλλους και κυρίως σε επιχειρηματίες που δεν τα επέστρεφαν ποτέ.

Αναφερόμενος στα θέματα διαφθοράς πάντως ο κ. Νικολούδης τόνισε ότι οι άνθρωποι της κεντρικής πολιτικής σκηνής είναι οι λιγότερο διεφθαρμένοι στο τρίγωνο οικονομική ελίτ – ΜΜΕ – πολιτικοί.

Original article: ΒΟΜΒΑ ΣΕ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ – “ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ”.

Keywords
Τυχαία Θέματα