“ΒΟΜΒΑ” ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΙΚ ΤΩΝ ΗΠΑ – ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ TO 2011

Σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανατροπή του πρωθυπουργού της Ιταλίας το 2011, αποκαλύπτει ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, βάζοντας φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.

«Υψηλόβαθμοι ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μας πρότειναν το φθινόπωρο του 2011 να στηρίξουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για να πειστεί

ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, να παραιτηθεί από πρωθυπουργός» αναφέρει μεταξύ άλλων στο νέο του βιβλίο «Stress Test».

Ο Αμερικανός πρώην υπουργός υποστήριξε πως «ζητήθηκε από τις ΗΠΑ να μην υποστηρίξουν την παροχή δανείων στην Ιταλία από μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μέχρι την πτώση της κυβέρνησης Berlusconi».

«Πληροφορήσαμε αμέσως τον πρόεδρο Obama. Παρ’ όλο, όμως, που θα ήταν χρήσιμη μια πιο ικανή ηγεσία στην Ευρώπη, δεν μπορούσαμε να πάρουμε μέρος σε μια τέτοια μηχανορραφία» εξήγησε, αιτιολογώντας την αμερικανική διπλωματία.


Τελικά, ο Μπερλουσκόνι παραιτήθηκε στις 12 Νοεμβρίου του 2011. Η αποκάλυψη αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς μόλις χθες οι F.T. έγραφαν ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, υπέδειξε το 2011 τον Λουκά Παπαδήμο ως τον επόμενο, διορισμένο πρωθυπουργός της Ελλάδας…

Original article: “ΒΟΜΒΑ” ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΙΚ ΤΩΝ ΗΠΑΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ TO 2011.

Keywords
Τυχαία Θέματα