Βολές Πλεύρη μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα για τους ιδιώτες γιατρούς στα νησιά

Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με αφορμή τις εξαγγελίες που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την περιοδεία του στην Κω.

«Ο κ. Τσίπρας επιτέλους κατάλαβε ότι είναι αναγκαίες ρυθμίσεις και μετανιώνει γι’ αυτά που ψήφισε ή συνεχίζει να κοροϊδεύει τους πολίτες;» διερωτήθηκε ο υπουργός Υγείας, σχετικά με τις αναφορές

του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευση για τους ιδιώτες γιατρούς στα νησιά, και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν «στήριξε τις ρυθμίσεις που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή, καταγγέλλοντας ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κω χθες Δευτέρα, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας εν όψει των εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ΕΣΥ. Μεταξύ άλλων, υποσχέθηκε ότι θα εφαρμόσει και το υγειονομικό ισοδύναμο για την αναβάθμιση του συστήματος Υγείας στα νησιά με κίνητρα για τη στελέχωση των υγειονομικών δομών στις νησιωτικές περιοχές: «Πρόκειται για δέσμη μέτρων προκειμένου να καταστήσουμε τους νησιώτες ίσους με όλους τους πολίτες».

Η απάντηση του Θάνου Πλεύρη
«Ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε χθες από την Κω την αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα και των ιδιωτών γιατρών στις νησιωτικές περιοχές όταν υπάρχει ανάγκη. Τα συγκεκριμένα μέτρα έχουν ψηφιστεί από την κυβέρνηση με το άρθρο 56 του νόμου 4931/2022 “Ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας από ιδιώτες παρόχους και ιδιώτες ιατρούς σε έκτακτες ανάγκες” και το άρθρο 7 του νόμου 4999/2022 “Προκήρυξη θέσεων ιατρών κλάδου Εθνικού Συστήματος Υγείας με καθεστώς μερικής απασχόλησης”. Αυτές τις ρυθμίσεις που ρητώς αναφέρονται σε περιοχές που υπάρχουν ανάγκες και σε περιπτώσεις που οι θέσεις δεν καλύπτονται ο κ. Τσίπρας δεν τις στήριξε στη Βουλή και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προβαίνει στην ιδιωτικοποίηση της υγείας. Ο κ. Τσίπρας επιτέλους κατάλαβε ότι είναι αναγκαίες ρυθμίσεις και μετανιώνει γι αυτά που ψήφισε ή συνεχίζει να κοροϊδεύει τους πολίτες;»

Γνήσιος @atsipras. Εξαγγέλει μέτρα για τη στήριξη των νησιών με ιδιώτες γιατρούς και ιδιωτικές δομές που καταψήφισε. Συγκεκριμένα όταν τις ρυθμίσεις αυτές τις ψηφίσαμε στη Βουλή ο @syriza_gr δεν τις στήριξε καταγγέλοντας ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. https://t.co/Rs3vC1qwQm

— Θάνος Πλεύρης (@thanosplevris) April 25, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα