ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Αισιοδοξία για “σημαντικά καλύτερο 2014″

«Θέλουμε να πιστεύουμε πως το 2013 σήμανε το τέλος της κακής εποχής που διήρκησε πέντε χρόνια, καθώς τα μηνύματα που παίρνουμε από ΗΠΑ και Ευρώπη είναι κάπως καλύτερα, ενώ και στην Ελλάδα βλέπουμε κάποιες ενθαρρυντικές κινήσεις», δήλωσε κατά τη χθεσινή παρουσίαση της Βιοχάλκο στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών ο CFO της εταιρείας κ. Ιωάννης Κυριακόπουλος.

Ο κ. Κυριακόπουλος μάλιστα συμπλήρωσε πως «η Βιοχάλκο καθ’

όλη τη διάρκεια της κρίσης έμεινε πιστή στη στρατηγική της, που ήθελε τη συνέχιση των επενδύσεων, προκειμένου ο όμιλος να είναι σε θέση να εκμεταλλευθεί την ανάκαμψη των αγορών, όταν αυτή θα ερχόταν. Το 2014 είμαστε εφοδιασμένοι με ό,τι χρειάζεται, παρά το σχετικά υψηλό κόστος χρηματοδότησης. Από τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, η εικόνα έχει γίνει σαφώς καλύτερη και οι προβλέψεις μας είναι πως θα έχουμε ένα σημαντικά καλύτερο 2014».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η διοίκηση της Βιοχάλκο, η αισιοδοξία για το μέλλον ενδυναμώνεται από το παρελθόν και από το γεγονός ότι στην πιο μεγάλη κρίση της ιστορίας της η στρατηγική του ομίλου δεν περιορίστηκε στο να διατηρήσει τις δυνάμεις του. Αντίθετα ο όμιλος ρίσκαρε επενδύσεις, οι οποίες θα τον φέρουν σε θέση ισχύος την επόμενη ημέρα, όπως οι επενδύσεις στα υποβρύχια καλώδια αλλά και στους αγωγούς φυσικού αερίου.

Μάλιστα όπως αναφέρθηκε ήδη από το καλοκαίρι αναμένονται οι πρώτες ειδήσεις για νέες παραγγελίες στους τομείς αυτούς (μετά την ανάθεση του έργου των Κυκλάδων για την ΕΛΚΑ).

Μειωμένες ζημιές στο πρώτο 3μηνο

Μειωμένες ζημιές κατέγραψε ο όμιλος της Βιοχάλκο στο πρώτο τρίμηνο του 2014, με τις εισηγμένες θυγατρικές όμως να εμφανίζουν μείωση πωλήσεων και EBITDA.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, με εξαίρεση τον όμιλο της Σιδενόρ που ευνοήθηκε από την καλή πορεία της θυγατρικής Σωληνουργεία Κορίνθου, οι υπόλοιπες εταιρείες κατέγραψαν απώλειες και εκτιμάται ότι σε ενοποιημένο επίπεδο για τον όμιλο υπήρξε μείωση της τάξης του 4% στον τζίρο και 50% στα EBITDA.

Από την άλλη, η κερδοφορία της ΕΛΒΑΛ, αλλά και η συρρίκνωση των ζημιών της Σιδενόρ συνέβαλαν στη μείωση των ζημιών του ομίλου κατά 30%.

Όσον αφορά στη ναυαρχίδα του ομίλου, Χαλκόρ, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 12,3% στα 266 εκατ. ευρώ, ενώ τα αποτελέσματα EBITDA διαμορφώθηκαν σε ζημιές 2,1 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 6,2 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Original article: ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Αισιοδοξία για “σημαντικά καλύτερο 2014″.

Keywords
Αναζητήσεις
τζιροσ βιοχαλκο 2014
Τυχαία Θέματα