ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: Η λέξη “ντροπή” χάθηκε στην Κύπρο – “Οι λασπολόγοι δε θα ξέρουν που να κρυφτούν”

Ο Α.Βγενόπουλος σε αποψινή του ανακοίνωση κατακεραυνώνει τους πολιτικούς που λασπολογούν εναντίον του στην Κύπρο υιοθετώντας τα λεγόμενα του πρώην βουλευτή Τσιρώνη, καταγγέλλει τη χρήση απόρρητων στοιχείων με τρόπο παραπλανητικό, απαντά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις χρηματοδοτήσεων από τη Marfin-Εγνατία που ήταν επεικερδεία για την τράπεζα και επισημαίνει ότι

όταν εκδοθεί η απόφαση της Δικαιοσύνης στην αγωγή που έχει κατατεθεί εναντίον 11 διοικητικών συμβούλων της ΛΑΪΚΗΣ, “οι λασπολόγοι δε θα ξέρουν που να κρυφτούν”.

Αναφέρονται σε χορηγήσεις και χρήσεις δανείων χωρίς να παρουσιάζουν το σύνολο των εξασφαλίσεων, τις αποπληρωμές που έχουν γίνει και τα τελικά αποτελέσματα για την Τράπεζα (ζημία-κέρδος). Φυσικά όλα αυτά τα στοιχεία θα εξετασθούν στα πλαίσια της αγωγής που έχει κατατεθεί εναντίον 11 διοικητικών συμβούλων της ΛΑΪΚΗΣ και όταν εκδοθεί η απόφαση της Δικαιοσύνης οι λασπολόγοι δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν”.

Μεταξύ των τερατολογιών αναφέρεται ότι «στην πραγματικότητα είναι η MARFIN-ΕΓΝΑΤΙΑ που χρηματοδότησε τον Όμιλο Dubai Investment Group με χορηγήσεις ύψους €400 εκατ. στην διετία 2007-2009 και ότι η επένδυση του Dubai διαφημίσθηκε για σκοπούς εντυπώσεων ως η μεγάλη αραβική επένδυση…».

Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το Dubai είχε λάβει μόνον ολιγοήμερες πιστώσεις ετεροχρονισμού πληρωμών και ένα δάνειο ύψους 25 εκατομμυρίων Ευρώ με εξασφάλιση εκχώρηση μερισμάτων της Τράπεζας που είχαν ήδη αποφασισθεί από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της. Οι ανωτέρω διευκολύνσεις δημιούργησαν σημαντικό κέρδος στην Τράπεζα και αποπληρώθηκαν κανονικά.

Αντίθετα το Dubai επένδυσε άνω του 1,1 δισεκατομμυρίων Ευρώ στην ΛΑΪΚΗ και είναι ντροπή να λασπολογείται ακόμη ένας σοβαρός διεθνής επενδυτής επειδή ορισμένοι πολιτικοί επιδιώκουν δημοσιότητα και ψήφους.

Δυστυχώς η έννοια της λέξης ντροπή έχει χαθεί οριστικά γι΄αυτούς τους ανθρώπους, αφού σε όλες τις αναφορές που κάνουν για τα παραπλανητικά στοιχεία και τις γραφικότητες Τσιρώνη ξεχνούν σκόπιμα να αναφέρουν ότι αυτήν την υπόθεση την έχει κρίνει οριστικά η Ελληνική Ποινική Δικαιοσύνη που δεν βρήκε ούτε καν ένδειξη διάπραξης αδικήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα