Βέτο για απολύσεις – εργασιακά

Το πακέτο μέτρων 11,5 δισ. ευρώ και η πολιτική που θα πρέπει να το συνοδεύει συζητήθηκαν στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης συζήτησαν στο Μέγαρο Μαξίμου από τις 19:30 έως τις 21:45.

Κόκκινες

γραμμές για τις απολύσεις και τις αλλαγές στα εργασιακά δικαιώματα έθεσαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκει σύμφωνο και τον κ. Σαμαρά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι κάθε ημέρα σημειώνεται βελτίωση στις συνομιλίες και εκτίμησε ότι το τελικό πακέτο μέτρων θα κλείσει κανονικά και σύντομα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία απόλυση και δεν πρόκειται να εφαρμοστούν μέτρα σε βάρος της κοινωνίας που διαλύεται.

Αμφότεροι, δε, επισημαίνουν ότι επίκειται και νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών εντός της εβδομάδας.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι η συζήτηση συνεχίζεται και ότι υπάρχει πρόοδος με την τρόικα καθώς και ότι σύντομα θα συγκλίνουν. Όσον αφορά το Eurogroup είπε πως θα επικεντρωθεί περισσότερο στην Ισπανία, παρά στην Ελλάδα και ότι ο ίδιος θα ενημερώσει τους ομολόγους του για την πρόοδο της χώρας μας. Ερωτώμενος για τις κόκκινες γραμμές, απάντησε ότι “γίνονται συζητήσεις”.

σχετικά άρθραΤΤ: «Ασπίδα προστασίας» για 44.000 οικογένειες με νέο πρόγραμμα ρύθμισης δανείωνΈκθετος ο κ. Καρχιμάκης – Να παρέμβει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚΚουβέλης: «Για μένα, για τη ΔΗΜΑΡ, τίποτα δεν είναι δεδομένο…»Ενστάσεις από την τρόικα για μέρος του πακέτου των €11,5 δισ.Long στα ελληνικά ομόλογα η Morgan StanleyΠαραιτήθηκε ο αναπληρωτής CEO της Cyprus PBΕπίθεση Τσίπρα στον Στουρνάρα για το Τ.Τ.Ανδρέας Ηλιάδης: Ο αυτοδημιούργητος banker800 χιλ. ευρώ το κόστος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής ΣταθερότηταςΗ τρόικα επιμένει στην απόλυση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων
Keywords
Τυχαία Θέματα