Ισλαμικό Κράτος: Εμείς χτυπήσαμε το Βερολίνο – Η αστυνομία καλεί τους κατοίκους σε επιφυλακή

upd: 21.29 Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Βερολίνο.

Την είδηση για την ανάληψη της ευθύνης μετέδωσε το πρακτορείο Amaq, το οποίο πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος. Λίγο νωρίτερα, ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, δήλωνε ότι οι Αρχές έχουν πλέον βεβαιωθεί ότι «πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα και όχι για δυστύχημα»

Ο Πακιστανός μετανάστης που συνελήφθη το βράδυ της επίθεσης, που στοίχισε τη ζωή σε 12 άτομα και είχε σαν αποτέλεσμα τον

τραυματισμό τουλάχιστον 50, αφέθηκε ελεύθερος από τις γερμανικές αρχές.

Η αστυνομία του Βερολίνου δήλωσε μέσω Twitter εξαιρετικά ανήσυχη επειδή ο συλληφθείς για την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου αρνείται κάθε ανάμειξη.

Η αστυνομία συνιστά στους κατοίκους να είναι σε επαγρύπνηση, ενώ ο επικεφαλής του Σώματος δήλωσε ότι δεν είναι σαφές αν ο συλληφθείς είναι ο οδηγός του φορτηγού που έπεσε πάνω στην κατάμεστη αγορά.

Λίγα λουλούδια στο σημείο της τρoμοκρατικής επίθεσης στο Βερολίνο άφησε το μεσημέρι της Τρίτης η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Την κυρία Μέρκελ συνόδευαν ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ και ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

ΑΘΩΟΣ Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ…

Δεν είναι τελικά ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Βερολίνο ο 23χρονος Πακιστανός που συνελήφθη από την γερμανική αστυνομία λίγη ώρα αφότου το απόγευμα της Δευτέρας ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης, σκοτώνοντας 12 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 48.

Πηγή από την γερμανική αστυνομία δήλωσε στην εφημερίδα Die Welt πως «έχουμε τον λάθος άνθρωπο» και πως ο πραγματικός δράστης παραμένει ελεύθερος και οπλισμένος, καθώς διέφυγε από το σημείο του χτυπήματος. Ο ίδιος άλλωστε από την πρώτη στιγμή αρνούνταν κάθε ανάμειξη με την υπόθεση.

Ο 23χρονος Πακιστανός, που ονομάζεται Naved B και γεννήθηκε την 1η Ιανουάριου του 1993, έφτασε στην Γερμανία εν μέσω προσφυγικής κρίσης, διαμέσου της Βαλκανικής Οδού, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ. Οι υπηρεσίες τον έχουν καταγράψει ως πρόσφυγα στο Πασάου της Βαυαρίας στις 31 Δεκεμβρίου του 2015. Η “Tagesspiegel” αναφέρει ότι ο 23χρονος είχε διαπράξει μικροεγκλήματα και είχε μητρώο στις γερμανικές αρχές, αλλά δεν υπήρχε σε καμία λίστα ύποπτων τρομοκρατών

Σοκ στο ΒερολίνοΜέρκελ: Υποθέτουμε ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση

Keywords
Τυχαία Θέματα